kandidatski status BiH od posebne važnosti

Nikšić na samitu lidera Zapadnog Balkana: Blokiranje formiranja vlasti na državnom i entitetskom nivou bilo bi pogubno!

Front08.12.22, 14:01h

Nikšić na samitu lidera Zapadnog Balkana: Blokiranje formiranja vlasti na državnom i entitetskom nivou bilo bi pogubno!
U svom obraćanju Nikšić je naglasio važnost žurne uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini na svim nivoima, kako bi se država adekvatno suočila sa brojnim izazovima koji stoje pred njom u idućoj godini

 

 

 

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić učestvovao je danas na Samitu lidera Zapadnog Balkana u organizaciji socijaldemokratske grupacije u Evropskom parlamentu. Govoreći na temu proširenja Evropske unije, predsjednik Nikšić je ukazao na važnost dodjeljivanja kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini.


U svom obraćanju, naglasio je važnost žurne uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini na svim nivoima, kako bi se država adekvatno suočila sa brojnim izazovima koji stoje pred njom u idućoj godini. Učesnici samita su bili saglasni u zaključku da bi blokiranje formiranja vlasti na državnom i entitetskom nivou bilo djelovanje u korist destruktivnih snaga i protivnika pristupanja Bosne i Hercegovine EU i NATO savezu.


Pored predsjednika Nikšića, na samitu su se kao govornici uz veći broj socijaldemokratskih europarlamentaraca, obratili i g. Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, g. Dimitar Kovačevski, premijer Sjeverne Makedonije, g. Albin Kurti, premijer Kosova, te Raško Konjević, dopremijer i ministar odbrane Crne Gore, saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još