SLUČAJ RUŠENJA PLANINSKE KUĆE NA BJELAŠNICI

Muhamed Švrakić: 'Sve lažne priče načelnika Ibre Berila pale su u vodu, htio je moju kuću sebi lično uzeti!'

Hronika08.12.22, 09:38h

 Muhamed Švrakić: 'Sve lažne priče načelnika Ibre Berila pale su u vodu, htio je moju kuću sebi lično uzeti!'
Kada je kuća završena, od starog vlasnika je načelnik općine zatražio mito : "Ti ćeš, Meho, meni lično jednu ovakvu dati, a ja tebi plac za 20 novih kuća da napraviš etno naselje", tvrdi Švrakić

 

 

 

 

Na Općinskom sudu u Sarajevu počelo je suđenje protiv Općine Trnovo, načelnika Ibre Berila i ostalih zbog rušenja planinske kuće na Bjelašnici, u Babinom dolu, u vlasništvu Muhameda Švrakića.


On se, nakon juče održane glavne rasprave, obratio javnosti, a u svom saopćenju iznosi sljedeće:


- Svjedočenje i dokazi koje je iznijela tužena strana, Općina, u svoju odbranu su dokazali da je kuća apsolutno bila sagrađena u skladu sa zakonom i svim dozvolama, a to je potvrdio i pomoćnik načelnika za urbanizam općine Osman Smijećanin kroz svoje svjedočenje, čak je priznao da postoji ugovor sa starim vlasnikom da se za kuću nije moralo plaćati ni korištenje zemljišta.


Sve one lažne priče i teorije načelnika Ibre Berila, kojima je lagao javnost da sam bespravni graditelj, pale su u vodu i pokazale da su laži za javnost.


U daljim svjedočenjima svjedočio je brat bivšeg vlasnika, rahmetli Mehe Dauta, i potvrdio priče koje su kružile da je kuću sebi lično želio uzeti načelnik općine Ibro Berilo.


Svjedok je tačno rekao, obzirom da je bio na svakom sastanku sa bratom i načelnikom, da je lično načelnik izveo bivšeg vlasnika rahmetli Mehu i svjedoka i izabrao mu lokaciju gdje će se kuća graditi.


Kada je kuća završena, od starog vlasnika je načelnik općine zatražio mito: "Ti ćeš, Meho, meni lično jednu ovakvu dati, a ja tebi plac za 20 novih kuća da napraviš etno naselje". Dokaz te priče je i izdati dokument Općine od strane načelnika, Pismo namjere da se Općina obavezuje da da plac za postavljanje 20 takvih kuća.


Završne riječi su zakazane za februar 2023. godine i po svemu bi pravda trebala biti na mojoj strani, a i nalazi sudskog vještaka pokazuju da kuća nije kompletna srušena, jer na terenu su ostali temelji objekta, podrum i kompletna infrastruktura, što znači ja sam još u posjedu.


Dokazana je jedna stvar, najveća, a to je da sam apsolutno imao legalno sagrađenu kuću, a da ju je Ibro Berilo srušio isključivo pokazujući mišiće i snagu korumpiranog sistema ove zemlje i političkih kriminalaca - poručio je Švrakić.


Izjave advokata pogledajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još