zabjelilo se i na jadranu

Tuča po Dalmaciji kakva se ne pamti: Nanosi leda na Hvaru, posla imali i vatrogasci

Hronika07.12.22, 18:46h

Tuča po Dalmaciji kakva se ne pamti: Nanosi leda na Hvaru, posla imali i vatrogasci
Cijeli je Jadran pod višednevnim ciklonalnim utjecajem. Posljedica toga su velike količine oborina u prvih sedam dana prosinca, ponegdje čak 150 litara po četvornome metru

 

 


Središnji dio otoka Hvara pogodilo je u srijedu nevrijeme s tučom koja je zabijelila gradske ulice i ostavila nanose leda do 20 centimetara, a posla su imali i vatrogasci.
 

Prema riječima Rade Popadića iz Crometeo udruge, koja okuplja hrvatske amatere meteorologe, ta pojava nije neuobičajena jer je cijeli Jadran pod višednevnim ciklonalnim utjecajem.


Posljedica toga su velike količine oborina u prvih sedam dana prosinca, ponegdje čak 150 litara po četvornome metru.


- Posljednja dva dana u srednjoj i južnoj Dalmaciji povremeno se javljaju olujni kumulonimbusi iz kojih je bilo jačih grmljavinskih pljuskova i tuče. Pijavice su zabilježene na području Dubrovnika i Visa. Tuča je jučer poharala šire solinsko područje, danas su se zabijelili dijelovi otoka Hvara i dubrovačko područje - rekao je Popadić.


Vatrogasci s Hvara imali su mnogo poziva uglavnom radi ispumpavanja vode iz prostorija u prizemlju, ali znatnije štete nije bilo.

 

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!