Lider NiP-a poručio

Konaković: Razgovori sa SNSD-om, SDS-om i PDP-om su posebno teški

Front07.12.22, 16:27h

Konaković: Razgovori sa SNSD-om, SDS-om i PDP-om su posebno teški
Tamo gdje je nadležnost BiH nismo saglasni da procese vode entiteti, tamo gdje je entitetska ne pada mi na pamet da nešto blokiram, svaka marka koja uđe u jedinstveni sistem PDV-a jednako je važna, rekao je Konaković

 

 

Nakon što je završen sastanak "Osmorke" i HDZ-a, lider NiP-a Elmedin Konaković se zahvalio medijima na interesu i korektnom izvještavanju.


- Razumijem da smo i dalje u narativu u kojem je fokus sve ono oko čega se ne možemo dogovoriti i da su to i dalje teme koje zanimaju našu javnost, mi to pokušavamo promijeniti. Sigurno se ni u ovom formatu ni u razgovorima sa SNSD-om oko nekih stvari ne možemo dogovoriti, ono što je činjenica jeste da je ovo potpuno drugačiji politički proces u kojem smo mi koji stojimo ispred vas u prvi plan stavili ono oko čega se možemo dogovarati. Potpuno smo spremni na jednak način podržavati sve projekte u BiH, na svakom njenom pedlju, u RS, FBiH, Brčko Distriktu BiH poštujući nadležnosti institucija. Tamo gdje je nadležnost BiH nismo saglasni da procese vode entiteti, tamo gdje je entitetska ne pada mi na pamet da nešto blokiram, svaka marka koja uđe u jedinstveni sistem PDV-a jednako je važna - rekao je Konaković.


Dodao je da je svjestan da odlazak na jednu utakmicu u Banju Luku može izazvati gorčinu kod jednog dijela naše javnosti.


- Evo svi zajedno treba da se pitamo jesmo li zaista došli do toga da se ne može ni takav čin normalno komentirati - zaključio je.


 BiH, smatra on, ima šansu za kandidatski status već 15. decembra.


 - Spremni smo na pozitivan pristup, na definisanje prioriteta, dobro znamo koji su potencijali od evropskih integracija i šta to znači za umornu BiH, učinit ćemo sve da se desi kandidatski proces, da se implementiraju projekti i da mladost ostane u BiH - naveo je Konaković.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još