Susret u Washingtonu

Kajganić - Escobar: Potpora SAD-a Tužiteljstvu BiH i procesu jačanja vladavine prava

Hronika06.12.22, 10:07h

Kajganić - Escobar: Potpora SAD-a Tužiteljstvu BiH i procesu jačanja vladavine prava
Escobar je iskazao potporu SAD-a Tužiteljstvu BiH i procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini u narednom periodu

 

 

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić u State Departmentu u Washingtonu sastao se sa Gabrielom Escobarom, zamjenikom podsekretara State Departmenta i Specijalnim izaslanikom SAD-a za zapadni Balkan. Razgovarano je o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

 

Istaknuto je da je korupcija ključni problem u Bosni i Hercegovini i da se borbom protiv ovih kaznenih djela, treba osigurati jačanje vladavine prava za sve bh. građane.

 

Kajganić je upoznao Escobara s aktivnostima koje Tužiteljstvo BiH provodi u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, u kojima se realizira značajna suradnja sa partnerskim institucijama iz inozemstva, uključujući i dobru suradnju sa partnerskim institucijama iz SAD-a.

 

Escobar je iskazao potporu SAD-a Tužiteljstvu BiH i procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini u narednom periodu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!