U 71. godini

Preminula Kirstie Alley, zvijezda kultne serije 'Kafić uzdravlje'

Hronika06.12.22, 08:46h

Preminula Kirstie Alley, zvijezda kultne serije 'Kafić uzdravlje'
Alley je osvojila nagradu Emmy za ulogu menadžerice paba u popularnoj TV seriji "Kafić uzdravlje". Godine 1993. osvojila je drugi Emmy za najbolju glavnu glumicu, ovog puta za TV film CBS pod nazivom "Davidova majka"

 

 

Glumica Kirstie Alley, poznata po ulogama u TV serijama "Kafić Uzdravlje" (Cheers) i "Veronica's Closet" (Veronikine tajne), filmu "Drop Dead Gorgeous" (Crkni ljepotice) i seriji filmova "Gle ko to govori" umrla je u 71. godini nakon kratke borbe s rakom, objavila su na Instagramu njena djeca.  

 

- S tugom vas obavještavamo da je naša nevjerovatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom, koji je tek nedavno otkriven - saopćila su njena djeca, objavi je BBC.

 

U izjavi porodice nije precizirano koji je rak imala, ali se navodi da je "tek nedavno otkriven".

 

- Bila je okružena svojom najbližom porodicom i borila se velikom snagom, ostavljajući nam sigurnost u njenu beskrajnu radost života i avanture koje su pred nama. Koliko god bila ikona na ekranu, bila je još nevjerovatnija majka i baka - poručila su njena djeca. 

 

Alley je osvojila nagradu Emmy za ulogu menadžerice paba u popularnoj TV seriji "Kafić uzdravlje". Godine 1993. osvojila je drugi Emmy za najbolju glavnu glumicu, ovog puta za TV film CBS pod nazivom "Davidova majka".

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!