DEJA VU, SVE SE PONAVLJA

Šta Hrvati spremaju za Brazil: Vatreni pokazaše od čega su sazdani... Hoće li Dalić, ipak, nešto mijenjati?

Sport05.12.22, 22:27h

Šta Hrvati spremaju za Brazil: Vatreni pokazaše od čega su sazdani... Hoće li Dalić, ipak, nešto mijenjati?
Iako će neki reći da su jedanaesterci lutrija, to je ipak znanje. I hrabrost

 

Izvor: Dnevnik.hr

Piše Ivica Medo (iz Katara)

 

Deja vu. Od početka turnira prati me taj osjećaj. Već viđeno na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Umjesto Danijela Subašića ovaj put junak je Dominik Livaković. Iscrpljeni senatori morali su izaći, ali zamijenili su ih mladi lavovi i odradili posao do kraja.


Znali smo da će biti teško, ali ipak se nismo nadali ovakvoj drami. Vatreni su još jednom pokazali od kakvog su materijala sazdani. Karakter pobjednika ne može se naučiti ili kupiti. Japanci to najbolje znaju.


Šokantno su izgubili u Rusiji od Belgije, a sada su ispali na jedanaesterce. Iako će neki reći da su jedanaesterci lutrija, to je ipak znanje. I hrabrost. Nešto bi o tome mogli reći Nijemci, oni "stari". Nikako nije slučajno što imaju najbolji skor pobjeda na penale na velikim turnirima. Tu nema sreće, ako pogodiš kako treba, to je gol. S tribina se dobro vidjelo da Japancima klecaju koljena kada su prilazili lopti.


Livaković je nemjerljivo pomogao našim pucačima penala


Vrata su im se jamačno jako suzila, činilo im se da Livaković drži rukama obje vratnice. Uzalud priče o samurajima, coraggiju i borbenom duhu. Kada se stvari svedu na individualnu razinu, jednostavno su pukli pod pritiskom.


I Hrvati su bili pod pritiskom, ali izdržali su. Kako reče izbornik, Livaković im je nemjerljivo pomogao. Prvom i drugom obranom skinuo im je golemi teret, opustio ih i pomogao da lakše pristupe izvođenju jedanaesteraca.


Najvažnije je da je Hrvatska prošla u četvrtfinale i ostvarila još jedan značajan uspjeh, no treba reći da igra nije bila na visokoj razini. Vjerujem da smo svi skupa očekivali bolju predstavu.


Za Brazil će trebati puno veća razina igre


Potrošilo se i puno snage, senatori su iscrpljeni do krajnjih granica, a četvrtfinale je već za četiri dana. Sada je pitanje hoće li se igrači iz prve postave uspjeti rekuperirati i hoće li Zlatko Dalić morati povući neke poteze? Preciznije: hoće li što mijenjati, osvježiti momčad?


Za Brazil, jasno je, razina igre morat će biti puno veća. I u vatru mogu samo maksimalno spremi. Protiv Selecaa drukčije neće ići. Kao što nije išlo ni protiv Francuza u finalu. Subašić s onakvom nogom nije mogao bolje braniti. Vidjet ćemo što će učiniti izbornik, no Vatreni su ne jednom pokazali da se znaju izdignuti iz svih problema i pronaći skrivenu snagu.

 

 

(Dnevnik.hr/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!