Nemaju ništa protiv

PDP se oglasio nakon odluke CIK-a: Evo šta su poručili

Front05.12.22, 19:32h

PDP se oglasio nakon odluke CIK-a: Evo šta su poručili
Predstoje naredni proceduralni postupci i nadamo se da će ići u korist PDP-a, posebno ako uzmemo u obzir naš jasan stav da niko ne treba imati punu kontrolu nad odlukama ovog parlamentarnog doma, rekla je Petrović

 

 

Anja Petrović, portparolka PDP-a, izjavila je kako je današnja odluka CIK-a u vezi sa listićem za glasanje u potpunosti ispravna.

 

- Odluka Centralne izborne komisije BiH da proglasi važećim listić na kojem je PDP dobio glas pri izboru za delegate u Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH je potpuno ispravna i u skladu sa Izbornim zakonom, budući da se vidi nedvosmislena namjera poslanika da glasa za listu PDP-a, kazala je ona.

 

Podsjetila je na negodovanje zbog odluke Komisije NSRS-a koja je navedeni listić proglasila nevažećim.

 

- Vodeći se upravo principom zakonitosti, šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS, Crnadak, bio je protiv odluke Komisije za izbor i imenovanja Narodne skupštine RS koja je listić proglasila nevažećim, te smo zadovoljni današnjom odlukom CIK-a, poručila je Petrović.

 

Kaže da je jasno da izbor delegata u Dom naroda nije završen.

 

- Predstoje naredni proceduralni postupci i nadamo se da će ići u korist PDP-a, posebno ako uzmemo u obzir naš jasan stav da niko ne treba imati punu kontrolu nad odlukama ovog parlamentarnog doma, što je slučaj kada jedna politička stranka ima četiri delegata, rekla je.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još