KAMERE OTKRILE NJEGOVO KRETANJE

Cure novi detalji monstruoznog ubistva u Banjaluci: Nikad prije nije hapšen, sve do detalja isplanirao...

Hronika05.12.22, 12:55h

Cure novi detalji monstruoznog ubistva u Banjaluci: Nikad prije nije hapšen, sve do detalja isplanirao...
Izvor blizak istrazi kaže da je Mandić istakao da je motiv ubistva to što su radne kolege odbijale da se druže sa njim i što je bio izopšten u firmi. Mandić je zbog toga detaljno isplanirao ubistvo i kobnog dana je ranije otišao sa posla. Otišao je kući gdje je uzeo nož, a rezervnu odjeću spremio je u ruksak

 

 


Dalibor Mandić (36) koji je osumnjičen za ubistvo Ariela Bogdanovića (28) u Banjaluci, nije bio poznat policiji, niti je ikada ranije hapšen, potvrđeno je za Srpskainfo.


Izvor portala Srpskainfo pojašnjava da Mandića nema u policijskim evidencijama, odnosno da nikada nije hapšen ni zbog krivičnih djela, niti zbog prekršaja.


– Isto tako je i sa ubijenim mladićem, on takođe nikada nije dovođen u vezu sa bilo kakvih krivičnim djelima – istakao je naš sagovornik.


Prema njegovim riječima, upravo ta informacijama da se ne radi o osobama sklonim kriminalu je dosta otežala istragu, ali je i pored toga policija za manje od 12 časova u potpunosti rasvjetlila ovo monstruozno ubistvo koje je potreslo Banjaluku.


Izvor Srpskainfo pojasnio je kako je tekla istraga nakon što je policiji prijavljeno da je u petak oko 20 časova u blizini kampusa pronađeno beživotno tijelo mladića.


– Policija je odmah izašla na teren i utvrdila da je ubijen Ariel Bogdanović i odmah je pokrenuta velika potraga na području Banjaluke. Istragu su vodili pripadnici sektora Kriminalističke policije PU Banjaluka, a u potragu za ubicom bili su usključeni svi razpoloživi resursi svih policijskih stanica na području grada – istakao je naš izvor.


Prema njegovim riječima, čim je identifikovan ubijeni mladić policija je krenula u provjere svih informacija oko njega.


– Već u prvim satima istrage saslušan je veći broj svjedoka. Saslušavane su njegove radne kolege, kao i druge osobe iz njegovog najbližeg okruženja i to je dalo neke početne informacije koje su usmjerile istragu u pravom smjeru – kaže naš sagovornik.


Isto veče pregledano je više sati snimaka nadzornih kamera širom Banjaluke, te je utvrđeno kretanje ubice.


– Isto veče, identifikovan je Dalibor Mandić i on je uhapšen između dva i tri časa iza ponoći. Inspektori su utvrdili da su Mandić i Bogdanović radili u istoj firmi, te da je on počinio ubistvo. Nakon hapšenja, on je to i priznao – istakao je naš izvor.


On kaže da je Mandić istakao da je motiv ubistva to što su radne kolege odbijale da se druže sa njim i što je bio izopšten u firmi.


Mandić je zbog toga detaljno isplanirao ubistvo i kobnog dana je ranije otišao sa posla. Otišao je kući gdje je uzeo nož, a rezervnu odjeću spremio je u ruksak.


Potom je otišao u kampus gdje je sakrio ruksak, a zatim se sakrio kod Tržnog centra „Delta“ gdje je sačekao Bogdanovića poslije posla.


On mu je tu prišao i odmah ga ubo nožem, nesretni mladić se pokušao spasiti tako što je bježao od njega u pravcu benzinske pumpe „Nestro“ u banjalučkom naselju Borik.


– Međutim, on se blizini pumpe spotakao i pao na zemlju, što je ubica iskoristio i skoro deset puta ubo ga nožem, dok je mladić ležao na zemlji. On se nije osvrtao ni na to, da ubija momka pred brojnim svjedocima. Nakon toga, on bježi u pravcu kampusa, gdje se presvlači i baca krvavu odjeću – rekao je pomenuti izvor.


Zatim se upućuje prema kući gdje je živio na Starčevici, ali su kamere snimile njegov odlazak prema pomenutom naselju.


Tokom ispitivanja u policiji on je rekao i da je bacio nož u rijeku Vrbas, gdje su ga tokom vikenda tražili i ronioci.


Ovo ubistvo je uznemirili Banjaluku, ali i cijeli region, te su mnogi sa olakšanjem dočekali vijest da je ubica uhapšen.


– Ne sjećam se da je dugo vremena u Banjaluci počinjeno monstruoznije ubistvo. Nakon što sam čula šta se desilo, vjerujte nisam smjela izlaziti iz kuće to veče, jer živim u blizini mjesta ubistva i bojala sam se da se ubica nije tu negdje sakrio. Kada sam čula drugi dan da ga je policija uhapsila, odahnula sam – rekla je za Srpskainfo banjalučanka koja živi u Boriku.


Za ubijenog Bogdanovića svi imaju samo riječi hvale, kažu da se radilo o veoma dobrom i poštenom momku, koji nije bio ni sa kim u sukobu.


Nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka Dalibor Mandić je predat u nadležnost banjalučkog tužilaštva koje će donijeti odluku o prijedlogu pritvora.

 

Fotografije sa mjesta tragedije možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook