nakon susreta s dodikom na utakmici

Konaković: Konflikt je lakši put, mi smo odabrali teži. Spreman sam žrtvovati ne jednu, nego tri političke karijere...

Front05.12.22, 09:09h

Konaković: Konflikt je lakši put, mi smo odabrali teži. Spreman sam žrtvovati ne jednu, nego tri političke karijere...
Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini”, naveo je Konaković

 

 


Nakon što su sinoć zajedno gledali košarkašku utakmicu u okviru ABA lige u Laktašima Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i nakon toga se fotografisali zajedno, uslijedile su brojne reakcije.

 

Izgleda da je Konaković odlučio pojasniti svoj potez jer se kasno sinoć oglasio na Facebooku.


Naime, Dodik je sinoć na Twitteru uz objavljenu zajedničku fotografiju njega i Konakovića poručio da su razgovarali o formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

 

Konaković je komentarisao susret, ali detalje razgovora nije iznosio.

 

“Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro. Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini”, naveo je Konaković.

 

Cijeli komentar pronađite u nastavku.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 211

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još