VIDEO/ KAPIDŽIĆ NE DA DOZVOLU

Rusvaj u centru Sarajeva: Načelnik Mandić odgovara - do kada će ispred zgrade 'Bh. šume' biti gradilište?

Hronika02.12.22, 21:02h

Rusvaj u centru Sarajeva: Načelnik Mandić odgovara - do kada će ispred zgrade 'Bh. šume' biti gradilište?
Odluka koju je donijela državna komisija za očuvanje nacionalnih spomenika podrazumijeva čak da u centru grada, ako imate stan i želite unutra da probijete zid, ili da ga pretvorite u poslovni prostor, i to mora ići na saglasnost ove komisije - pojašnjava Srđan Mandić

 

 

 

Ispred zgrade “Bosanskohercegovačke šume” 29. jula ove godine započeli su građevinski radovi koje je inspekcija obustavila kazavši da ne postoji dozvola za izvođenje radova


Načelnik Općine Centar Srđan Mandić objasnio je u emisiji Špica na TVSA da promjene u gradu moraju biti odobrene od Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine i istakao:


- Odluka koju je donijela državna komisija za očuvanje nacionalnih spomenika podrazumijeva čak da u centru grada, ako imate stan i želite unutra da probijete zid, ili da ga pretvorite u poslovni prostor, i to mora ići na saglasnost ove komisije.


Razlog zašto je gradilište u stanju kakvom se trentnuno nalazi, načelnik objašnjava da je to zbog postavljene žute trake koja upućuje na to da se gradilištu ne smije pristupiti te da su iz inspekcijskog nadzora dali jedno kratko vrijeme kako bi se barem mašine izmjestile.


– Kad se stavi žuta traka, svaki ulazak u taj prostor bi predstavljao prekršaj. To je razlog zašto se nije pomelo i počistilo. Molim još jednom gospodina Kapidžića da ostavimo neke lične sujete po strani, dajte nam dozvolu iduće sedmice i ovo će biti gotovo u narednih desetak dana – kazao je načelnik.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još