Teška ispovijest bh. glumca

Feđa Štukan: 'Dali su mi bebu u naručje, a moje su ruke bile zagnojene od heroina, čitavo tijelo, svuda... Stid me bilo...'

Nedjeljni magazin02.12.22, 19:06h

Feđa Štukan: 'Dali su mi bebu u naručje, a moje su ruke bile zagnojene od heroina, čitavo tijelo, svuda... Stid me bilo...'
I ja držim dijete u rukama i razmišljam da je to možda posljednji put da je vidim, da je to život koji se rodio, a da jedan život sad odlazi, da će njoj roditelji reći kako je imala ujaka koji je umro od nekog raka, vjerovatno bi je slagali. I tada sam nekako ukapirao da bi možda bilo pametno da nastavim da živim. Stid me je bilo da umrem pred tim djetetom - ispričao je Feđa Štukan

 

 


Poznati bh. glumac Feđa Štukan do sada je odigrao brojne filmske i pozorišne uloge, a ovdašnjoj publici najsvježiji je po glavnoj ulozi u domaćoj krimi seriji "Kotlina". Publiku u regiji pak najviše osvojio ulogama u serijama „Nečista krv“ i „Klan“.

 


U velikoj ispovijesti za srbijanski Blic, Štukan je govorio o teškim trenucima u životu, porocima i tome kako je uspio da se iščupa iz pakla zvanog droga!


Izazvao je veliko interesovanje publike na beogradskoj promociji knjige "Blank", gdje je opisao svoj život koji nije bio nimalo lak. Osvrnuo se na najteže trenutke u životu koji su mu se urezali kao nož, govorio o tome kako je 15 godina bio narkoman i kako je razmišljao o samoubistvu. A onda mu je rođenje sestričine otvorilo oči i probudilo borbu za životom.


- Moja sestra je rodila kćerku, a ja sam bio u teškoj krizi tu noć. Nazvala me je da dođem, da joj pomognem da ode do bolnice. Pošto sam u krizi, dileri ne rade posle 22, 23 sata, a ovo je bio negdje oko 2 - 3 ujutru... I ja odem sa njom u bolnicu i sačekam ispred vrata, dok me nisu pustili da uđem i kriziram u hodniku.


Samo čekam da svane jutro, da se diler probudi oko 10 i samo mislim o tome kad će se probuditi i kako ću ja otići do njega. U tim mojim mislima mi oko 4 - 5 ujutru iznose Romanu, daju mi je u naručje. Apsolutno nemam odnos prema tome jer sam u krizi, razmišljam samo o heroinu. Ne interesuje me tada apsolutno ništa, ni sestra ni njeno dijete.


Moja hemija moždana je totalno izmijenjena, to više nisam ja nego je to monstrum koji jede tu posebnu vrstu hrane, ono što sam probao teorijom žohara da objasnim. Jer heroin, kad se o tome priča, ne mogu da pričam ovozemaljskim jezikom jer jednostavno ne mogu da opišem to. Zato sam probao nekim alegorijama da to nekako opišem.


Dali su mi dijete, a moje ruke su bile zagnojene. To se zove "out", kad promašite venu i natekne sve, zagnoji se, bude crno, crveno, zeleno, raznih boja.... moje ruke su bile takve, svuda, čitavo tijelo. Već odavno se sve povuklo, sve vene, pa nisam imao ni gdje da se popravim. U čelo, vratne vene, genitalije, tamo gde je ostao bilo koji komad krvnog suda, on je stradao.


Sad, i te ruke su bile takve i ja držim dijete u rukama i razmišljam da je to možda posljednji put da je vidim, da je to život koji se rodio, a da jedan život sad odlazi, da će njoj roditelji reći kako je imala ujaka koji je umro od nekog raka, vjerovatno bi je slagali. I tada sam nekako ukapirao da bi možda bilo pametno da nastavim da živim. Stid me je bilo da umrem pred tim djetetom - rekao je Feđa Štukan.


Detaljnije o njegovom životu sa heroinom i paklom koji ga je pratio dok je bio urađen, poslušajte u video prilogu ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još