Lider SDP-a gostovao u Teleringu

Nikšić: Nije realno da vlast na nivou BiH bude formirana bez SNSD-a i HDZ-a

Front01.12.22, 10:43h

Nikšić: Nije realno da vlast na nivou BiH bude formirana bez SNSD-a i HDZ-a
Kada je riječ o novom premijeru FBiH, Nikšić kaže da na nivou "osmorke" postoji opredjeljenje da on bude na toj funkciji

 

 

Vlast na nivou Bosne i Hercegovine treba formirati s onima koji su na vlasti u Republici Srpskoj i zato je SNSD sa partnerima kao izborni pobjednik u RS-u nezaobilazan u konstituisanju vlasti na nivou BiH, rekao je sinoć predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

 

Nikšić je u emisiji Telering RTRS-a rekao da nije realno da vlast na nivou BiH bude formirana bez SNSD-a i HDZ-a i da Vijeće ministara BiH bez te dvije stranke ne bi moglo ništa da napravi ni u Republici Srpskoj, ni u FBiH, a bila bi i dovedena u pitanje saradnja sa entitetskim vlastima. 

 

On kaže da je cilj težnja ka zajedničkoj saradnji za dobro svih građana oba entiteta.

 

- Vlast treba praviti s onima koji su na vlasti i na nivou Republike Srpske zbog saradnje i zbog protočnosti. Vladu u Republici Srpskoj vodiće SNSD i tu nema nikakve dileme. Dakle, Milorad Dodik je predsjednik Republike Srpske, Radovan Višković je predsjednik Vlade. Dakle, šta ćemo sad? Napraviti Vladu u Federaciji BiH koja će se gledati nišanom? E, ja nisam za to, već sam mišljenja da je bolje da ne pravimo Vladu u Federaciji BiH ako nećemo zajedno sarađivati - rekao je Nikšić.

 

On je rekao da će u FBiH "osmorka" i HDZ imati većinu za formiranje vlasti, čime se SDA šalje u opoziciju.

 

Nakon što je potpisan sporazum "osmorke" sa HDZ-om, Nikšić je najavio razgovore i sa partnerima iz Republike Srpske sa kojima bi bio potpisan sličan sporazum.

 

Kada je riječ o novom premijeru FBiH, Nikšić kaže da na nivou "osmorke" postoji opredjeljenje da on bude na toj funkciji.

 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 83

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još