Stao u odbranu Benjamine Karić

Dragan Stevanović poslao brutalno pismo ruskom ambasadoru: Mi imamo nultu toleranciju prema svakom fašisti ma iz kojeg naroda dolazio, imate li i Vi?

Front29.11.22, 20:00h

Dragan Stevanović poslao brutalno pismo ruskom ambasadoru: Mi imamo nultu toleranciju prema svakom fašisti ma iz kojeg naroda dolazio, imate li i Vi?
Ako nešto zna, gradonačelnica grada Sarajeva i GV Grada Sarajeva znaju napraviti razliku između stradanja nedužnog naroda i fašističkih zločina izroda tog istog naroda, napisao je Stevanović

 

 

Nakon što se Ruska ambasada obrušila na gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, u njenu odbranu stao je Dragan Stevanović, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva.


Ambasada Rusije zamjerila je Karić sadržaj Sporazuma o prijateljstvu i saradnji sa Kijevom koji je potpisan u Briselu.


Dragan Stevanović objavio je otvoreno pismo, a prenosimo ga u cijelosti:


"Poštovani gospodine Kalabuhov,


Ako nešto zna, gradonačelnica grada Sarajeva i GV Grada Sarajeva znaju napraviti razliku između stradanja nedužnog naroda i fašističkih zločina izroda tog istog naroda.


U živom su sjećanju građana Sarajeva fašistički zločini srpskih, ukrajinskih pa i ruskih fašista koji su djelovali po nedužnim građanima moga grada.


To nam ne daje za pravo, i to nikada nismo činili, da zločine fašista iz bilo kojeg naroda poistovjećujemo s cijelim narodima. Naravno i unutar bošnjačkog naroda je bilo fašista.


Za nas je fašista i fašistička ideologija neprijatelj ma iz kojeg naroda dolazio.


Zato se otvoreno i svakodnevno borimo protiv veličanja Busuladžića, Pandže, Đoze, Francetića, Pavelića, Mihajlovića, Kalabića, Ljotića, Nedića i mnogih drugih osvjedočenih fašista.


Znaćemo se boriti i protiv benderovaca i vrangelovaca. Znate li i Vi napraviti tu razliku? Ili je za Vas sasvim normalno veličati Dražu Mihailovića i njegove sljedbenike, a osuđivati fašiste iz drugih naroda?


Mi imamo podjednaku, nultu toleranciju prema svakom fašisti ma iz kojeg naroda dolazio, imate li i Vi?


Solidarišemo se sa građanima i gradovima koji trpe zločin i torturu. To je naša dužnost nakon svega što smo kao grad prošli za one čuvene četiri godine opsade i herojskog otpora", zaključio je Stevanović.

 


(DEPO PORTAL/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još