bit će mraza i minusa

Objavljena prognoza do sredine decembra: Ako ste poželjeli snijeg i zimske radosti, još ćete se načekati

Hronika28.11.22, 18:03h

Objavljena prognoza do sredine decembra: Ako ste poželjeli snijeg i zimske radosti, još ćete se načekati
U periodu od 05. do 15. decembra prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno sa kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja

 

 


Nakon stabilnog i suhog vikenda, sedmica koja je ispred nas počela je u sličnom tonu. Od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavat će nestabilno vrijeme sa slabim padavinama.


Padavine u nižim predjelima bit će u obliku kiše, a susnježica i snijeg očekuje se u planinskim područjima. Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržat će se do kraja ove radne sedmice.


Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme, bez padavina. Temperature zraka primjerene za ovo doba godine. U Bosni su u jutarnjim satima mogući slabi mrazevi, naručito na višim područjima.


Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 6°C. Najviše dnevne temperature između 2°C i 8°C, na jugu zemlje do 12 stepeni.


U periodu od 05. do 15. decembra prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno sa kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja.


Temperature zraka veće u odnosu na dane pred nama. Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4°C i 10°C u Bosni do 13°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 9°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini - navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!