VIDEO/ PRISJETIO SE NEKOG DRUGOG VREMENA

Stariji Sarajlija razočarano: 'Borili smo se, krepane magarce jeli... Da je meni vlast u ruke, znao bih ja kako će biti bolje'

Hronika25.11.22, 20:59h

Stariji Sarajlija razočarano: 'Borili smo se, krepane magarce jeli... Da je meni vlast u ruke, znao bih ja kako će biti bolje'
Ranije smo više voljeli državu, zato je sad tako kako jeste - kaže 94-godišnji Ibrahim Jeleč, prisjećajući se nekog drugog vremena koje, kaže, ne može uporediti s današnjim

 

 

 

 

Podizanjem zastave i intoniranjem himne na brdu Hum kod Sarajeva počelo je obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svečanosti su prisustvovali članovi Predsjedništva Željko Komšić i Denis Bećirović.


Dan državnosti obilježava se u Federaciji, dok to već godinama nije slučaj u institucijama u Brčko distriktu BiH i Republici Srpskoj. Vlast ovog entiteta smatra da današnjeg datuma nema u Zakonu o praznicima, te ga, stoga, i ne obilježavaju i ne smatraju državnim praznikom.


Ipak, mnogo je više onih koji 25. novembar obilježavaju i slave širom zemlje.


- Ranije smo više voljeli državu, zato je sad tako kako jeste - kaže 94-godišnji Ibrahim Jeleč u prilogu FTV, prisjećajući se nekog drugog vremena koje, kaže, ne može uporediti s današnjim.


- Razočaran sam strašno. Borili smo se za ovu zemlju, krepane magarce jeli... A, vidite danas... Da je meni vlast u ruke, znao bih ja kako će biti bolje... Ove dušmane okolo sve bih ja to riješio - poručuje naš sugrađanin.


Rješenja su u političkoj volji, saglasni su predstavnici delegacija koje su odale počast na spomen-obilježjima podignutim u čast onih koji su decenijama branili državu i njene postulate državnosti, nezavisnosti i suvereniteta.


Prilog FTV pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 142

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još