VIDEO/ Poruka povodom Dana državnosti BiH

Bećirović: Poruke mira, tolerancije i zajedništva danas su nam važnije nego ikada

Front25.11.22, 11:43h

Bećirović: Poruke mira, tolerancije i zajedništva danas su nam važnije nego ikada
Svaki građanin ove zemlje i svaki narod može biti ponosan na 25. novembar - kazao je Bećirović, nakon polaganja cvijeća na Mezarju Kovači.

 

 

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović čestitao je danas svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, i svim narodima BiH, "legalni državni praznik - Dan Državnosti Bosne i Hercegovine".

 

- Koristim priliku da svim građankama i građanima i BiH i svim narodima BiH čestitam legalni državni pravnik - Dan državnosti BiH. Svaki građanin ove zemlje i svaki narod može biti ponosan na 25. novembar - kazao je Bećirović, nakon polaganja cvijeća na Mezarju Kovači, povodom Dana državnosti BiH.

 

Naglasio je da Dan državnosti BiH - 25. novembar upućuje jasne poruke mira, tolerancije i zajedništva.

 

Istakao je da su nam te poruke danas u BiH važnije nego ikada.

 

Prema njegovim riječima, 1943. godine na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a bosanskohercegovački antifašisti su pronašli tačku sinteze i svebosanskog sabiranja.

 

- Isto tako potrebno je da i u 21. stoljeću pronađemo zajedničke imenitelje i tačku sinteze. Mjesto BiH je u evropskim i euroatlanskim integracijama, a neka nam pozitivni događaji iz prošlosti budu poticaj da gradimo sigurnost, mir i ljudska prava za svakog čovjeka u našoj zemlji - poručio je Bećirović. 

 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još