Kontradiktora izjava Dodikove miljenice

Sanja Vulić komentarisala rodno Sarajevo: Bošnjaci ga prisvajaju, ali pomalo je i moj grad...

Front25.11.22, 11:06h

Sanja Vulić komentarisala rodno Sarajevo: Bošnjaci ga prisvajaju, ali pomalo je i moj grad...
Uvijek ističem u biografiji da sam rođena u Sarajevu, jer vi kad dođete u Sarajevo, Bošnjaci sve prisvajaju sebi, Sarajevo je samo njihovo i ja volim da im kažem: Jeste to vaš grad, ali pomalo je i moj, rekla je Vulić

 

 

Sanja Vulić, SNSD-ova državna parlamentarka, izjavila je kako u svojoj biografiji uvijek ističe da je rođena u Sarajevu. Radi to, kako kaže, jer "Bošnjaci prisvajaju Sarajevo samo sebi".


Kaže da danas njen rodni grad ne liči na ono mjesto gdje je rođena i gdje su njeni roditelji rođeni i odrasli.


- Moj rodni grad Sarajevo iz mog sjećanja apsolutno nije ni nalik tom sjećanju, a nije ni definitivno grad u kojem su moji roditelji rođeni i odrastali, rekla je Vulić.


Doživljava ga, poručuje, samo kao "centar zajedničkih institucija".


Da kontradiktornost bude veća, potrudila se Vulić u narednih nekoliko rečenica. Iako ga doživljava samo kao "centar zajedničkih institucija" Vulić ipak voli reći kako je Sarajevo pomalo i njen grad.


- Uvijek ističem u biografiji da sam rođena u Sarajevu, jer vi kad dođete u Sarajevo, Bošnjaci sve prisvajaju sebi, Sarajevo je samo njihovo i ja volim da im kažem: Jeste to vaš grad, ali pomalo je i moj, istakla je ona u intervjuu za ATV.


Odrasla je Doboju i danas kaže da je to njen grad.


- Ja sam zahvalna Dobojlijama za sve što su mi omogućili i što su vjerovali u mene, što su me podržavali, što su mi dali prilike, trudila sam se da ih nikada ne obrukam i ne izdam i mislim da nisam, poručila je Vulić.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 119

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još