Dobre vijesti

Općina Novo Sarajevo refundira troškove poreza mladima koji prvi put rješavaju stambeno pitanje

Hronika25.11.22, 10:08h

Općina Novo Sarajevo refundira troškove poreza mladima koji prvi put rješavaju stambeno pitanje
Općina Novo Sarajevo je među rijetkim jedinicama lokalne samouprave koja pruža ovaj vid podrške mladima prilikom rješavanja njihovog stambenog pitanja

 

 

Općina Novo Sarajevo, vodeći se opredjeljenjem da bude partnerska i poželjna općina za mlade i ove godine je realizovala Javni poziv za ostvarivanje prava na refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza na dodatnu vrijednost prilikom kupovine nekretnine u vlasništvo ili suvlasništvo, mladima koji prvi put rješavaju stambeno pitanje.


Ove godine pravo na refundiranje troškova po Javnom pozivu ostvarile su 43 prijavljene mlade osobe s područja Novog Sarajeva, a bit će im isplaćeno do 1.000,00 KM novčane podrške, u zavisnosti od visine poreza koji su platili prilikom kupovine nekretnine.


Općina Novo Sarajevo je među rijetkim jedinicama lokalne samouprave koja pruža ovaj vid podrške mladima prilikom rješavanja njihovog stambenog pitanja.


U cilju nastavka kontinuirane podrške mladima ove lokalne zajednice, Općina Novo Sarajevo od naredne godine po prvi put uvodi „Budžet za mlade“ u kojem će se na jednom mjestu nalaziti sve mjere podrške namijenjene ovoj populaciji. Ovim će Općina Novo Sarajevo postati prva jedinica lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koja je uvela „Budžet za mlade“.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!