fotoaparat vam više ne treba

22 serija – vrhunski telefoni koji su najbolji saputnik gdje god da krenete

Tehno28.11.22, 13:17h

22 serija – vrhunski telefoni koji su najbolji saputnik gdje god da krenete
Za istinski dobru fotografiju nekada je bio neophodan aparat, međutim, tehnologija je toliko napredovala da je sada moguće praviti vhunske fotografije i mobilnim telefonima. To je uveliko olakšalo svima koji vole da uz sebe uvijek imaju aparat, a da ne moraju nositi i posebnu torbu za njega

 

 


Svijet oko nas je lijep i gdje god da se nađemo možemo vidjeti nešto lijepo. Znamo svi da je najbolja rezulocija slike koja postoji ona koju imamo u svojim očima, ali nažalost očima ne možemo praviti fotografije niti snimati videe koje poslije možemo pokazati nekome drugom.


Za istinski dobru fotografiju nekada je bio neophodan aparat, međutim, tehnologija je toliko napredovala da je sada moguće praviti vhunske fotografije i mobilnim telefonima. To je uveliko olakšalo svima koji vole da uz sebe uvijek imaju aparat, a da ne moraju nositi i posebnu torbu za njega.


Oslobodite svoju umjetničku stranu


Kvalitet kamere se razlikuje od telefona do telefona, a među onima sa najboljom su prepoznati telefoni iz Galaxy S22 serije kojima možete praviti fotografije kao da ste profesionalac. Naime, serija Galaxy S22 ima kameru sa naprednim funkcijama Nightography, koja je uz ažuriranu verziju Expert RAW aplikacije i potpuno novu aplikaciju Camera Assistant, postala još bolja.


Uz nova ažuriranja kamere Galaxy S22 možete snimati zvijezde kao da ste profesionalac. Aplikacija Expert RAW podiže već snažne mogućnosti noćnog fotografisanja S22 uz moćnu Astrofoto funkciju. Ova potpuno nova funkcija omogućava promatračima zvijezda i entuzijastima na otvorenom da snime jasne i lijepe fotografije sazviježđa i aktivnosti na samom nebu.

 

ba-one-drive-promo-2022-s22-kv-d


Za sve one koji vole istraživati svoju umjetničku stranu, na telefonima S22 serije imate prednost korištenja funkcije višestruke ekspozicije zahvaljujući kojoj možete snimiti i nekoliko fotografija odjednom, a zatim koristiti režime preklapanja kako biste ih kombinovali u jednu istaknutu fotografiju. Osim toga, svoju kreativnost možete izraziti i tako što ćete postaviti nekoliko slika jednu na drugu. Na ovaj način moći ćete spojiti više fotografija sa više različitih mjesta na kojima ste bili i spojiti ih u jednu koja će biti zajednička uspomena na neko lijepo putovanje.


Aplikacija Camera Assistant vam omogućava da snimate fotografije pod vlastitim uslovima, što je odlična vijest za sve koji imaju svoj stil snimanja. Sa ovom aplikacijom možete odbarati koje automatizovane funkcije želite koristiti za potpuno prilagođeno iskustvo snimanja. Aplikacija Camera Assistant daje vam opciju da uključite ili isključite određene funkcije, uključujući automatsko mijenjanje objektiva, automatski HDR i brži zatvarač.


Brojne mogućnosti


Vrhunska kamera sigurno će vam biti potrebna u narednom periodu jer nas očekuju praznici kada svi volimo da zabilježimo lijepe trenutke i drage osobe, i na fotografijama i na video snimcima. Galaxy S22 i S22+ snimaju sve u živopisnim detaljima uz fotografije visoke rezolucije od 50 MP, dok S22 Ultra dodaje još više kamere sa fotografijama visoke rezolucije od 108 MP. Sva tri uređaja mogu snimati video sadržaj bez podrhtavanja u 8K, uz poboljšano snimanje pri slabom osvjetljenju.

 

s22-serija


Ove telefone odlikuju i brojne druge vrijedne karakteristike, od kojih ćemo izdvojiti samo neke.


Uz Galaxy S22 Ultra telefone dolazi i S Pen olovka, koja spaja S seriju sa linijom Note spremnom za poslovanje, koja je oduvijek imala ugrađenu olovku. S Pen možete koristiti za označavanje dokumenata, skiciranje novih ideja, klikanje kroz prezentacije i navigaciju kroz posao sa apsolutnom preciznošću.
S22 vam daje bateriju za cijeli dan, što znači da će telefon ostati pun od jutra do večeri s jednim punim punjenjem čak i ako ga koristite neprekidno tokom radnog dana za sve, od provjere i odgovaranja na mailove, do pregledavanja interneta i rad na dokumentima. Također, baterije ovih telefona izdržat će i one koji vole sate provesti praveći fotografije ili snimajući neki video sadržaj.


Telefoni S22 i S22+ imaju 128 i 256 GB prostora za pohranu, sa 8 GB RAM-a za brzi multitasking, tako da nećete imati problema sa prostorom na svom telefonu. S22 Ultra omogućava vam da povećate prostor za pohranu na 512 GB ili čak 1 TB, sa 12 GB RAM-a u modelima sa 256 GB memorije i više.
Ukoliko vam ni to nije dovoljno, Samsung je pripremio promociju tokom koje dobijate 6 mjeseci OneDrive memorije u oblaku od 100 GB uz Galaxy S22 seriju.


Više informacija o promociji pronađite na linku.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!