Šta će odlučiti?

Počela sjednica Predsjedništva SDP-a: Na stolu teška odluka o Pokretu za državu

Front23.11.22, 14:18h

Počela sjednica Predsjedništva SDP-a: Na stolu teška odluka o Pokretu za državu
Sjednica je počela u 13 sati, a na dnevnom redu je teška odluka o glasanju Pokreta za dražvu

 

 

U sjedištu SDP-a u Sarajevu počela je sjednica Predsjedništva SDP-a.

 

Kako je Raportu preneseno, sjednica je počela u 13 sati, a na dnevnom redu je teška odluka o glasanju Pokreta za dražvu.

 

Naime, pet zastupnika Pokreta za dražvu u NSRS odlučilo je kandidirati Vojina Mijatovića za delegata u Domu naroda BiH.

 

On nema teoretske šanse za prolazak, ukoliko ga ne podrže zastupnici opozicije u RS. Ako se to ne desi, SNSD će imati četiri delegata od pet. Postoji i opcija da PzD podrži kandidata opozicije i tako SNSD-u izbije četvrtog delegata.

 

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao je jutros da je sve na opoziciji.

 

“Nedavno sam rekao da mi je nevjerovatno kako su neki mediji u Sarajevu fascinirani opozicijom u Republici Srpskoj. Da odmah otklonim dilemu, ne zavisi od Pokreta za državu hoće li SNSD imati 3 ili 4 delegata”, rekao je Nikšić.

 

“Zašto bi se podrazumijevala naša podrška njima, a njihova našem kandidatu ne, pogotovo imajući u vidu da u kampanji nije ostvarena nikakva saradnja? Naprotiv, oni su tada bili dovoljni sami sebi. Zato imam potpuno pravo postaviti svima nama u Federaciji, onima dobronamjernim i onim drugim, onima koji su se stvarno nasekirali i onima koji samo pokušavaju pokupiti jeftine političke poene: da li je za interese države bolje da u Domu naroda BiH sjedi Vojin Mijatović, čijim stavovima, izjavama, hrabrošću, patriotizmom smo se svi u Sarajevu kitili ili da to bude predstavnik SDS-a ili PDP-a?”, rekao je on.

 

S druge strane, Mijatović je danas prozvao SDA da ‘sahranjuje’ Pokret za državu kako bi rasturila koaliciju Osmorke i HDZ-a.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još