ulaz slobodan

1. decembra u Kinoteci BiH. osmi VIVA fillm festival otvara dokumentarni film '’To je Toma'

Kultura21.11.22, 09:52h

1. decembra u Kinoteci BiH. osmi VIVA fillm festival otvara dokumentarni film '’To je Toma'
U filmu reditelja Bobana Rajkovića prikazani su brojni snimci i fotografije koje su nastale tokom karijere ovog legedarnog pjevača narodne muzike

 

 

 

Premijerom dokumentarnog filma "To je Toma" o popularnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, 1. decembra u Kinoteci BiH u Sarajevu bit će otvoren 8. VIVA meunarodni film festival ekološkog, turističkog, religijskog i omladinskog bh. filma, koji će trajati do 4. decembra. 

 

U filmu reditelja Bobana Rajkovića prikazani su brojni snimci i fotografije koje su nastale tokom karijere ovog legedarnog pjevača narodne muzike.

 

U filmu o Tomi, između ostalih govore, supruga Gordana Zdravković, menadžer Sadik Paja Pašić, novinar i pisac knjige o Tomi Zdravkoviću Nikola Kankaraš,  muzičari Zoran Kalezić, Hasan Dudić,  glumice Tanja Bošković, Danica Maksimović.

 

viva-festival-toma-2

 

Istoga dana publika će se moći podsjetiti i grad prix ostvarenja VIVA film festivala, filma "Naše korijenje",  francuskog reditelja Andrea Russela.

 

U okviru ovog izdanja Festivala sarajevskoj publici bit će prikazano 45 filmova iz 28 zemalja svijeta u kategorijama ekologija, religija, turizam i bh. omladinski film.

 

 

Na konkurs je ove godine prijavljeno 1.420 filmova, tako da je selektovano ukupno 12 sati kvalitetnog programa za ljubitelje dokumentarnog i kratkog metra, rekao je umjetnički direktor bh. reditelj Ratko Orozović.

 

Sve projekcije bit će održane u Kinoteci BiH, ulaz je slobodan, a detaljan program sa satnicama projekcija može se pronaći na oficijalno portalu VIVA film festivala www.vivaba.com.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!