FOTO/ 'Vrhunac jednog sna'

Gala prijem u Sarajevu: Druženje u Hotelu Hills povodom početka Svjetskog prvenstva u Kataru

Sport20.11.22, 20:56h

Među onima koji su se odazvali svečanom prijemu bio je i Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački i europski atletičar u svojoj disciplini, te viceprvak svijeta na 800 metara

 

 


U povodu svečanog otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva Katar 2022., prvog Mundijala kojeg organizira jedna arapska država, ambasador Države Katar Nj. E. Sultan bin Ali Al-Khater organizirao je danas prigodan prijem u Hotelu Hills na Ilidži.


U veoma pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi, prijemu su prisustvovale brojne ugledne ličnosti iz sportskog, kulturnog i uopće društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnici bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora akreditirani u Bosni i Hercegovini.


Uz prigodno druženje i uživanje u katarskoj kuhinji, gosti su poslije svečanog otvorenja imali priliku zajedno pogledati prvu utakmicu Mundijala između reprezentacija Države Katar i selekcije Ekvadora.


- Čast nam je danas ugostiti predstavnike sportskog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnike bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora akreditirane u Bosni i Hercegovini na svečanom prijemu povodom otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva koje se održava u mojoj zemlji, inače po prvi put u jednoj od arapskih država - kazao je ambasador Al-Khater, te naglasio:


- Ovo je vrhunac jednog sna i 12-godišnjeg rada na infrastrukturi i brojnim drugim sadržajima, kako bismo dokazali, prije svega sebi, ali i cijelom svijetu da Država Katar može organizirati globalne sportske događaje na vrhunskom nivou, Mundijal koji će ostati u sjećanju prijateljskih naroda širom svijeta. Želim da svi uživamo u nogometu i da u svijet pošaljimo globalnu poruku mira i neophodnog zajedništva, radi sreće i blagostanja svih nas.


Među onima koji su se odazvali svečanom prijemu bio je i Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački i europski atletičar u svojoj disciplini, te viceprvak svijeta na 800 metara.


- Uvjeren sam da će ovo biti jedno od najboljih svjetskih prvenstava, nešto nezaboravno. Svjedoci smo da je organizacija na zaista na najvišem nivou, svi uživaju, sve ide po planu i programu. Presretan sam što sam bio na prijemu i želim da se zahvalim ambasadoru Al-Khateru na pozivu i ukazanoj časti da sa njim gledam otvorenje Mundijala i prvu utakmicu između Katara i Ekvadora. Zaista smo uživali sa svim gostima, prijateljima i ambasadorima u BiH. Vjerujem da oni koji s u Kataru doživljavaju nekih od najljepših trenutaka u svojim životima - rekao je Tuka.


Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra.
FIFA je i ovih dana ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada.


Šezdeset i četiri utakmice odigrat će se na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva. Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače. Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!