ipak, to se moglo očekivati

Nakon zabrane alkohola, novi šok: Navijači zgroženi cijenama u Kataru, sumnjivi burger i čašica piva koštaju pravo bogatstvo!

Lifestyle19.11.22, 09:55h

Nakon zabrane alkohola, novi šok: Navijači zgroženi cijenama u Kataru, sumnjivi burger i čašica piva koštaju pravo bogatstvo!
Popularna Facebook stranica "Footy Food", koja objavljuje cijene hrane i pića na stadionima širom svijeta, objavila je fotografije porcija i cijena hrane u fan zonama u katarskoj prijestonici Dohi

 

 


Brojni navijači pristigli su u Katar gdje će u narednih mjesec dana uživati u najboljem fudbalu koje nude najjače reprezentacije svijeta.


Najavljen je spektakl, no navijači su već po dolasku u Katar bili zateknuti cijenama hrane i pića. Već je poznato da se na stadionima u Kataru neće prodavati pivo, a prodavači su očigledno odlučili iskoristiti priliku i dodatno zaraditi, pa su "zabiberili" cijene, prenosi Avaz.


Popularna Facebook stranica "Footy Food", koja objavljuje cijene hrane i pića na stadionima širom svijeta, objavila je fotografije porcija i cijena hrane u fan zonama u katarskoj prijestonici Dohi.

 

 

Već smo rekli da se alkohol neće moći piti na stadionima, dok je dopušten samo u hotelima u kojima će biti smješteni navijači. No, čaša piva košta oko 25 KM.

 

Kombo od burgerića, koji je tako malen, i male pive košta čak 55 KM. Kao što se vidi na fotografiji, burger je, osim što je malen, oskudno opremljen.

 


Međutim, to nije sve. Cijena grčke salate ili bolje rečeno salatice je zgrozila sve posjetitelje Katara. Tako da ukoliko odete u Katar, malena porcija povrća sa svega jednom kockicom sira koštat će vas oko 20 KM.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još