zvanično potvrdio

Odlazak sa čela Tuzle nakon 22 godine: Jasmin Imamović prihvatio mandat u Predstavničkom domu PS BiH

Front18.11.22, 14:38h

Odlazak sa čela Tuzle nakon 22 godine: Jasmin Imamović prihvatio mandat u Predstavničkom domu PS BiH
Statutom Grada Tuzle je propisano da dužnost gradonačelnika u slučaju prestanka mandata i u slučaju opoziva, do ponovnog izbora, vrši osoba izabrana od Gradskog vijeća Tuzla natpolovičnom većinom

 

 

 

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obznanio je danas da preuzima mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

 

Poslije 22 godine Imamović napušta funkciju načelnika/gradonačelnika, a Gradsko vijeće Tuzla će na vanrednoj sjednici donijeti odluku o imenovanju vršioca dužnosti gradonačelnika, a sve do održavanja vanrednih izbora. 

 

- Nastojat ću uraditi i na novoj poziciji što više za Tuzlu i građane. Moj poseban cilj je da se u parlamentu BiH izborim za ono što se nisam mogao izboriti sa pozicije gradonačelnika, a tiče se Tuzle i Tuzlanskog kantona. Nastojat ću da opravdam povjerenje građana Tuzle, Posavskog kantona i Brčko distrikta BiH - kazao je Imamović. 

 

Statutom Grada Tuzle je propisano da dužnost gradonačelnika u slučaju prestanka mandata i u slučaju opoziva, do ponovnog izbora, vrši osoba izabrana od Gradskog vijeća Tuzla natpolovičnom većinom.

 

Mandat vršioca dužnosti gradonačelnika može trajati najduže tri mjeseca od dana prihvatanja Imamovićeve ostavke, shodno Zakonu o izboru, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika općina u Federaciji BiH.

 

U tom periodu se moraju organizirati prijevremeni izbori, a koje raspisuje Centralna izborna komisija BiH.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još