CVJETA TURIZAM, CVJETA I 'NAJSTARIJI ZANAT'

Hrvatski Jadran kao eldorado za ljubitelje prostitutki: Djevojke od 20 do 40 godina, a procurile i cijene

Lifestyle12.11.22, 15:19h

Hrvatski Jadran kao eldorado za ljubitelje prostitutki: Djevojke od 20 do 40 godina, a procurile i cijene
Krenula je opet turistička sezona..., a s time je porasla i potražnja za seksualnim uslugama koje se plaćaju... Najviše je Brazilki, a prate ih Ruskinje i Ukrajinke

 

 

Na krajnjem jugu Lijepe naše - prijateljice noći produžile su sezonu pa tako sredinom studenog, uz bogatu gastronomsku ponudu, Dubrovnik nudi i šaroliku bazu escort djevojaka. Rade pretežno od 8 do 23, a sat druženja uglavnom naplaćuju od 100 do 300 eura.


Sudeći prema njihovim internetskim profilima, djevojke koje operiraju po Dubrovniku najčešće imaju od dvadeset do 40 godina. Potvrđuju to i u dubrovačkoj policiji koja je samo ove godine zbog prostitucije prekršajno procesuirala ukupno 19 žena. Svakako više nego inače.


S povratkom turista vraća se i prostitucija


- Što je i logično, jer krenula je opet turistička sezona..., a s time je porasla i potražnja za seksualnim uslugama koje se plaćaju - kazao je Zoran Tikvica, voditelj krim službe dubrovačke policije za Danas RTL-a.


A naplaćaju se i prostitutkama kazne, i to uglavnom od 200 do 800 kuna. Porast prostitucije u biseru hrvatskog Jadrana istraživala je i dubrovačka novinarka Ivona Butjer Mratinović. Kaže najviše je Brazilki, a prate ih Ruskinje i Ukrajinke.


- Zanimljivo je kako smo neslužbeno doznali da je bilo potrage i za transrodnim osobama, znači osobama koje su rođene kao muškarci ali se osjećaju kao žene - rekla je novinarka Ivona Butjer Mratinović.


Taksisti često dobijaju upite


Uz recepcionere, i taksisti u Dubrovniku nisu lišeni pitanja gdje ima djevojaka za zabavu.  U neformalnom razgovoru nam otkrivaju kako zbog Interneta napojnice za takve informacije više nisu ni blizu onima kao u stara dobra vremena.


Što Dubrovčani misle o porastu prostitucije u svom gradu? ''Tog stvarno fali u Dubrovniku tako da ne varaju, da bude legalno. Treba biti legalno!'', smatra Pero iz Dubrovnika. ''To je stari zanat, bolje to raditi nego bilo što u Vladi ili ne znam gdje!'', komentirao je Niko iz Dubrovnika.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još