Mrežu preplavili lažni profili

Rasulo na Twitteru: Javio se John Lennon, Isus Krist dobio plavu kvačicu...

Tehno12.11.22, 14:40h

Rasulo na Twitteru: Javio se John Lennon, Isus Krist dobio plavu kvačicu...
Najviše se na Twitteru trenutno zabavlja profil pod imenom Isusa Krista koji već neko vrijeme postoji i oduševljava na toj društvenoj mreži, no sad je dobio i plavu kvačicu

 

 

Twitter je trenutno potpuni haos, piše Index.hr.

 

Zbog Muskovog novog pravila o kupovini plavih kvačica koje označavaju verificirani profil tu društvenu mrežu su preplavile lažne objave s lažnih profila koji sad, očekivano svima osim Musku, imaju plavu kvačicu. Isus Krist, George W. Bush, LeBron James pa čak i Nintendo samo su neka od imena koja su se aktivirala s plavim kvačicama.

 

Na profilu pod imenom Nintenda osvanuo je Super Mario s dignutim srednjim prstom, lažni George W. Bush je pod plavom kvačicom napisao da mu "baš nedostaje ubijanje Iračana", a lažni LeBron James je "zatražio odlazak iz Lakersa". Javio se i "John Lennon", da javi da su "napokon dobili Twitter u onozemaljskom životu".

 

Najviše se na Twitteru trenutno zabavlja profil pod imenom Isusa Krista koji već neko vrijeme postoji i oduševljava na toj društvenoj mreži, no sad je dobio i plavu kvačicu, što ostavlja dojam da je Krist zaista došao na Zemlju otvoriti profil na Twitteru.

 

Našalio se i s Muskovom objavom da "parodija mora biti jasno označena" pa mu poručio: "Ovo je parodija." Da ne bi bilo zabune.

 

S vremenom su mnogi od tih profila uklonjeni, no to i dalje ne sprječava kaos koji se trenutno odvija na Twitteru. Sve je dovelo do toga da je sustav verifikacija (Twitter Blue) potpuno uklonjen dok se ne smisli rješenje. 

 

Iako platforma još nije izdala službenu izjavu o nemogućnosti korištenja usluge Twitter Blue, američki mediji javljaju da se brojni korisnici nisu mogli prijaviti na uslugu više od sat vremena. Opcija prijave za Twitter Blue nestala je za većinu korisnika na Twitterovoj iOS aplikaciji, gdje je usluga pokrenuta ovog tjedna.

 

"Bilo je lijepo dok je trajalo", pišu sad tviteraši.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!