google objavio integrisani pregled

Novi Gmail interfejs sada obavezan za sve

Tehno10.11.22, 18:28h

Novi Gmail interfejs sada obavezan za sve
Ideja iza novog, integrisanog pregleda za Gmail jeste da se omogući brz pristup drugim Google aplikacijama i Meet servisu direktno iz jednog interfejsa

 

 

 


​Google je objavio integrisani pregled za Gmail, koji je obavezan za sve, a korisnicima više neće biti dozvoljeno da se vrate na staru verziju i izgled.

 

U februaru ove godine objavljeno je da Gmail dobija novi korisnički interfejs, a nekoliko mjeseci kasnije Google je omogućio onima koji žele rani uvid da isprobaju prerađeni izgled.

 

Tokom jula, ovaj integrisani korisnički interfejs je počeo da pristiže korisnicima, ali je postojala opcija vraćanja na stari Gmail interfejs za one kojima se nije svidio novi izgled.

 

Sada te opcije više nema, a Gmailov integrisani izgled je podrazumijevan za sve korisnike.

 

Iako je korisnicima oduzeta mogućnost da se vrate na originalni interfejs, Google ističe da će moći da prilagođavaju teme, tip inboksa i druge karakteristike, kako bi novi Gmail UI bio lakši i komforniji za korišćenje.

 

Ideja iza novog, integrisanog pregleda za Gmail jeste da se omogući brz pristup drugim Google aplikacijama i Meet servisu direktno iz jednog interfejsa.

 

Aplikacije su prebačene u lijevi panel, pa nema potrebe za prebacivanjem između tabova - sve se obavlja u istom prozoru.

 

Google je najavio da može proteći do 15 dana dok novi Gmail interfejs ne postane dostupan svim korisnicima kao podrazumijevani, prenosi b92

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!