Ponovo 'baca otrov'

Mirjana Hrga o mladim Hrvaticama: 'Rade za 5 i pol tisuća kuna, nepismene su i slušaju narodnjake'

ŽENA iN04.11.22, 16:02h

Mirjana Hrga o mladim Hrvaticama: 'Rade za 5 i pol tisuća kuna, nepismene su i slušaju narodnjake'
Mirjana Hrga iskritizirala je djecu koja previše vremena provode na internetu. Ni njihovi roditelji nisu prošli bez njezine 'packe'

 

 

Mirjana Hrga ponovno je na svom Facebooku 'bacila otrov' pa je djecu koja koriste internet nazvala 'voajerima i ovisnicima', a njihove roditelje 'još gorima'.

 

'Kaže jutros stručnjak da su djeca na internetu 5 do 8 sati. Dakle, puno radno vrijeme. Sjedi, gubi vid, malo uči, a sve ostalo – više manje vodi u sigurnu propast. Tko da ih zaustavi? Roditelji su još gori. Stvorili smo svijet ovisnika, beskorisnih voajera, ravan svijetu narkomana, alkoholičara, kockara. Ne pronalazim da su takvi svijet zaslužili po dobru', napisala je Hrga na svojoj društvenoj mreži.

 

Objava bivše televizijske voditeljice privukla je glumicu i producenticu Vitomiru Lončar koja joj se požalila da njezini kineski studenti na internetu provode još više vremena. Mirjana joj je vrlo rado replicirala ubacivši u usporedbu prosječnu 20-godišnju Hrvaticu 'bez perspektive' koja sluša narodnjake.

 

'Da vidiš kako se to odražava u Hrvatskoj u stvarnom životu. Konkretan primjer koji pokriva gomilu istih: u dobi od oko 20 godina, nepismena, ali visi na internetu, doslovno ne zna pisati, neobrazovana, besperspektivna i ne razumije da njoj ne pripada 'svijet holivudske zvijezde'.

 

Regularna plaća pet i pol, maksimalno šest i pol, pere suđe, sjecka luk, ali kad dobije priliku da za isto radno vrijeme zaradi dvostruko (ne računajući napojnice, smještaj i obrok) ona ne može izdržati od želje da se vrati u ništa. Ode na nokte, pramenove i koncert Saše Matića. Što će poslije? Njezin mozak ne doseže. Kaže internet da je sve moguće - ludilo od jada. I to je ono što će nas pokopati. Privid važnosti bez stvarnog pokrića, a vodonoša više ne bi bio nitko.'

 

Podsjetimo, Mirjana Hrga bila je jedna od najpoznatijih hrvatskih novinarki i savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović prije nego što se odlučila na veliki životni zaokret te se posvetila radu u konobi koju je sa suprugom otvorila na otoku Cresu.

 


(Story.hr, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još