ZANIMLJIVA LISTA ZA FEDERALNI NIVO

Ko je mlada članica SDA koja je na izborima imala više glasova od Novalića i Mahmutbegović?!

Front02.11.22, 16:37h

Ko je mlada članica SDA koja je na izborima imala više glasova od Novalića i Mahmutbegović?!
Begajeta Čaušević je dobila najveći broj glasova od svih kandidata iz SDA, a četvrta je prema glasovima koji se broje u odnosu na zastupnike iz drugih političkih stranaka

 


Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine “zapečatila” je i zvanične podatke izbora u Bosni i Hercegovini za sve nivoe vlasti koji su održani 2. oktobra, dakle prije mjesec dana.


Sedam redovnih i jedan kompenzacijski mandat osvojila je Stranka demokratske akcije, tačnije najviše od svih stranaka u Parlamentu FBiH, što iznosi 25,17 posto osvojenih glasova.


Vrlo je zanimljiva lista ove stranke za federalni nivo, Begajeta Čaušević je dobila najveći broj glasova od svih kandidata iz SDA, a četvrta je prema glasovima koji se broje u odnosu na zastupnike iz drugih političkih stranaka, piše Press.


Potpredsjednica Federacije BiH u tehničkom mandatu i potpredsjednica Stranke demokratske akcije (SDA) Melika Mahmutbegović dobila je 12.271 glasova, a Fadil Novalić, federalni premijer i dugogodišnji član ove stranke, 10.825. glasova.


Čaušević (30) je, inače, predstavljena na izborima kao “mlada doktorica iz Banovića”, te je do sada bila dio Općinskog vijeća u Banovićima.


Ona trenutno studira doktorski studij biomedicine na Univerzutetu u Tuzli.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još