PRELAZAK NA ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

Pojašnjenje iz Elektroprivrede BiH: Mijenja se tarifa 'jeftine' i 'skupe' struje

Hronika29.10.22, 12:28h

Pojašnjenje iz Elektroprivrede BiH: Mijenja se tarifa 'jeftine' i 'skupe' struje
Sve informacije kupci mogu dobiti na web stranici JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, putem besplatnih brojeva telefona u informativnim centrima i na šalterima informacija u svim elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH

 

 


Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 30. oktobra 2022. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (termina tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo - pojašnjavaju iz ove kompanije.

 


Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom u intervalima od 13:00 do 16:00 i od 22:00 do 7:00 sati narednog dana, a nedjeljom cijeli dan.


Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo (kupce koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupce koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te javnu rasvjetu i ostalu potrošnju na 0,4 kV naponu) manji tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima u intervalu od 22:00 do 7:00 sati narednog dana, a subotom i nedjeljom cijeli dan.


Informacije kupci mogu dobiti na web stranici JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, putem besplatnih brojeva telefona u informativnim centrima i na šalterima informacija u svim elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH - navode iz EP BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!