ne krije zadovoljstvo

Efendić: 'Dobio sam najviše glasova od svih kandidata u svim kantonima, Stranka za BiH vratila se na političku scenu!'

Front24.10.22, 11:57h

Efendić: 'Dobio sam najviše glasova od svih kandidata u svim kantonima, Stranka za BiH vratila se na političku scenu!'
Kao kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo dobio sam 21.500 glasova, što je najviše od svih kandidata u svim kantonima na ovim izborima, i na tome se posebno zahvaljujem svima - ističe Semir Efendić

 

 

Nakon što je juče Centralna izborna komisija (CIK) objavila utvrđene rezultate Općih izbora u BiH, održanih 2. oktobra, načelnik sarajevske Općine Novo Grad i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić ne krije zadovoljstvo te se pohvalio i objavom na Facebooku:


- Kao kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo dobio sam 21.500 glasova, što je najviše od svih kandidata u svim kantonima na ovim izborima, i na tome se posebno zahvaljujem svima.


Iskreno se zahvaljujem svim građanima koji su Stranci za Bosnu i Hercegovinu ukazali povjerenje i dali svoj glas. Učinit ćemo sve da ta podrška bude opravdana i da naši predstavnici na svim nivoima rade predano, odgovorno, stručno i pošteno na dobrobit svih.


Stranka za Bosnu i Hercegovinu imala je kandidatske liste za Skupštine Kantona, Parlament Federacije BiH i Parlament BiH. U manjem BH entitetu RS nastupili smo u okviru koalicije Pokret za državu, a za člana Predsjedništva BiH podržali kandidaturu Željka Komšića.


Na kantonalnom nivou ukupno 51.700 građana glasalo je za naše kandidatske liste, što je bilo dovoljno za 10 mandata u 4 kantona (Kanton Sarajevo, Tuzlanski, Bosansko-podrinjski i Unsko-Sanski). U HNK i USK SBiH je bila u koaliciji sa Platformom za progres odnosno Strankom penzionera.


Za nivo Parlamenta FBiH dobili smo 36.400 glasova i time osvojili 4 mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, dok ćemo putem kantonalnih skupština biti u prilici delegirati naše predstavnike u Dom naroda Parlamrnta Federacije BiH.


Za Parlamentarnu Skupštinu BiH naše kandidatske liste osvojile su oko 26.400, što ovaj put nije bilo dovoljno za prelazak izbornog praga, a nedostajalo je svega oko 2.000 glasova.


Stranka za Bosnu i Hercegovinu vratila se na političku scenu! - poručio je Efendić.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još