Sarajevo nije na spisku

Depeche Mode stiže u Zagreb, poznat datum

Zabava04.10.22, 16:40h

Depeche Mode stiže u Zagreb, poznat datum
U Berlinu su danas najavili izlazak novog albuma te svjetsku turneju na koju kreću 2023.

 

 

 

Grupa Depeche Mode, koja je 2020. godine primljena u Rock & Roll Hall of Fame, stiže u Zagreb.

 

Nastupit će u Areni 23. jula 2023. godine i to će im biti peti koncert u Hrvatskoj.

 

U Berlinu su danas najavili izlazak novog albuma te svjetsku turneju na koju kreću 2023. Memento Mori Tour podržat će nadolazeći 15. studijski album istoimenog naziva, koji bi trebao izaći u proljeće 2023.

 

Dave Gahan i Martin Gore otkrili su da će turneja, koju predstavlja Live Nation, započeti posebnim i limitiranim brojem koncerata u sjevernoameričkim arenama, počevši 23. marta, prije nego što krenu u Europu na ljetni dio turneje koji će se održati na stadionima.


Koncerti u Sjevernoj Americi, između ostalih, uključuju i njujorški Madison Square Garden, čikaški United Center, Kia Forum u Los Angelesu te Scotiabank Arenu u Torontu. Bend potom kreće na europski, stadionski dio turneje, koja počinje 16. maja, a uključuje poznate lokacije kao što su Stade de France u Parizu, Olimpijski stadion u Berlinu, stadion San Siro u Milanu te stadion Twickenham u Londonu. 

 

"Na ovom smo projektu počeli raditi rano u pandemiji pa su njegove teme izravno inspirirane tim vremenom. Nakon Fletcheve smrti odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu doista dalo dodatnu razinu značenja", kaže Martin Gore.

 

"Fletchu bi se svidio ovaj album. Zaista se veselimo što ćemo ga uskoro podijeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sljedeće godine", dodaje Gahan.


The Memento Mori Tour bit će njihova devetnaesta turneja, prva nakon više od pet godina. Posljednja turneja benda Global Spirit Tour 2017.-2018. bila je njihova najdulja turneja s više od 130 nastupa diljem Europe i Sjeverne Amerike, pred više od 3 miliona obožavatelja, a zabilježena je i kao jedna od turneja s najvećom zaradom u godini.

 

Memento Mori bit će 15. studijski album Depeche Modea i nastavak kritički hvaljenog Spirita iz 2017., koji je dosegnuo broj 1 u 11 zemalja te ušao u top 5 u više od 20 zemalja. Memento Mori, koji izlazi u izdanju Columbia Recordsa, bit će objavljen diljem svijeta u proljeće 2023.

 

Prodali su više od 100 miliona albuma i svirali pred više od 35 miliona obožavatelja širom svijeta.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!