još se broje glasovi

Koliko glasova su osvojili Turković, Podžić, Tegeltija, Gudeljević...

Front04.10.22, 09:23h

Koliko glasova su osvojili Turković, Podžić, Tegeltija, Gudeljević...
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković trenutno je na osmom mjestu po osvojenim glasovima na listi SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH

 

 

 

Dva dana nakon održavanja Općih izbora u BiH i dalje nisu prebrojani svi glasovi, ali je već jasno koji kandidati će ući u kantonalne i entitetske parlamente, kao i Parlamentarnu skupštinu BiH.

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija na listi SNSD-a za državni parlament, prema dosad prebrojanim glasovima, osvojio je 29.687 glasova i drugi je iza Radovana Viškovića što znači da ćemo ga gledati u parlamentarnim klupama u naredne četiri godine.


Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković je osvojila 11.511 glasova i trenutno je na osmom mjestu po osvojenim glasovima na listi SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH.

 

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević osvojila je samo 1.355 glasova što je oko 1,15 posto na listi HDZ-a za državni parlament.

 

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić na listi DF-a osvojio je 2.802 glasa i četvrti je u svojoj stranci po broju osvojenih glasova.

 

Ministar trgovine i ekonomskih odnosa Vojin Mitrović (SNSD) ove godine se nije našao na kandidatskoj listi za državni parlament već za Narodnu skupštinu RS-a gdje je osvojio 11.211 glasova i već je sigurno da ulazi u entitetski parlament.


Za Opće izbore na stranačkim listama nije bilo čak pet državnih ministara, a to su ministar finansija Vjekoslav Bevanda (HDZ), ministar pravde Josip Grubeša (HDZ), ministar za izbjeglice i raseljena lica Miloš Lučić (DNS), Staša Košarac (SNSD) i Selmo Cikotić (SDA).

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još