Zbog potkopavanja demokratskih procesa

Fadil Novalić stavljen na američku crnu listu

Front03.10.22, 16:39h

Fadil Novalić stavljen na američku crnu listu
Na crnoj listi našla se i firma Integral Inžinjering a.d. Laktaši koja se povezuje sa Slobodanom Stankovićem, biznismenu bliskom Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a

 

 

 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić stavljen je na američku crnu listu zbog, kako navode, potkopavanja demokratskih procesa.

 

“U svojstvu premijera FBiH Fadil Novalić zloupotrijebio je podatke o penzionerima u korist vlastite političke stranke, a protivno zakonima BiH. Novalić je u tjednu prije izbora 2018. koristio podatke o umirovljenicima do kojih je došao preko svoje službene pozicije kako bi poslao pisma u kojima je naveo svoja postignuća i obećao povećanje mirovina u zemlji u kojoj pitanje mirovina ima jaku političku važnost. Ovaj postupak predstavlja kršenje zakona BiH i odražava širi, javno objavljeni obrazac korištenja njegovog položaja političkog utjecaja za osobnu ili stranačku korist, podrivajući demokratske procese ili institucije u BiH”, navedeno je iz inistarstva finansija SAD-a.

 

Na crnoj listi našla se i firma Integral Inžinjering a.d. Laktaši koja se povezuje sa Slobodanom Stankovićem, biznismenu bliskom Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a.

 

Više pročitajte na stranici Ambasade SAD-a.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 99

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još