FOTO/ SPECIJALNI GOST JOSIP PEJAKOVIĆ

Koalicija Država i Mirsad Hadžikadić završili kampanju u Tuzli: 'Probudili smo nadu da su promjene moguće!'

Front30.09.22, 22:30h

Koalicija Država i Mirsad Hadžikadić završili kampanju u Tuzli: 'Probudili smo nadu da su promjene moguće!'
Ovo je dugoročna borba. Naš put za budućnost. Mi smo probudili nadu da su promjene moguće. Država ne može da čeka. Mi ćemo uraditi svoj dio posla. Šta god bilo, mi moramo vjerovati da je naš put ispravan - ovim riječima Hadžikadić je zaključio kampanju

 

 

 

 


Završni skup Koalicije Država i kandidata Platforme za progres i ove koalicije za člana Predsjedništva, prof. dr. Mirsada Hadžikadića, održan je u Tuzli. Alma Đerzić Imamović, nositeljica liste za Parlament BiH iz Tuzlanskog kantona u ime domaćina pozdravila je goste:


- Drago mi je da smo u Tuzli ugostili naše prijatelje iz čitave države. Ovaj veličanstveni skup dokazuje da je naš put ispravan i da ćemo uspjeti.


Nakon nje je govorila Dženita Kurtćehajić, kandidatkinja za Skupštinu TK, a potom je za govornicu izašao Kenan Idrizović, nosilac jedne od listi za Parlament Federacije BiH, koji je poentirao:


- Mi smo tu da ponudimo srce, ali i naše znanje i sve ono što nas čini drugačijima. Znam da su nam namjere časne, a znanje neupitno.


Azra Hodžić Kitić, kandidatkinja za Skupštinu TK je rekla:


- Dolazim iz Živinica, grada gdje želim da ostanu moja i naša djeca. Mi nemamo više vremena za loše politike. Moramo izaći iz sive zone komfora. Vrijeme je za buđenje – u BiH treba da vlada RED, RAD i MIR. 2. oktobra je moć u rukama građana. Iskoristite je!

 

koalicija-drzava-tuzla-izbori-2022-2


Suzana Hrustić Plavšić, također kandidatkinja za Skupštinu TK je istakla:


- Samo bolja ekonomija i istinska borba protiv korupcije može donijeti promjene i zaustaviti odlazak našeg stanovništva.

 

Đuro Kesić, nosilac liste za Federalni parlament iz Posavine je rekao:


- Našu Posavinu je politika opustošila. Čuvam 9 ključeva od kuća mojih komšija, ja im obilazim prazne kuće. Do toga nas je dovela politika. Takva mora otići – zato birajte kandidate Koalicije Država i najboljeg kandidata za Predsjedništvo, profesora Mirsada Hadžikadića.

 

Ninoslav Sušilović, predsjednik Posavske stranke i kandidat za Skupštinu Posavskog kantona, kaže:


- U ovoj sali imamo jednog za kojeg kažu da je dobar. Pa kažu čak da je predobar, da je preblag, prekulturan... I koliko mu god to spočitavali kao slabost, ja vjerujem da to najbolji kandidat.

 

koalicija-drzava-tuzla-izbori-2022-3


Predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za Parlament BiH, Senad Šepić, je rekao:


- Kampanja je iza nas. Jusuf Arifagić i Mirsad Hadžikadić na čelu naših lista su je sjajno vodili. Okupili smo se da vladajućem režimu kažemo – vrijeme je da ode. Mi ćemo služiti državi.  


Predsjednik Zelenih BiH i kandidat za Parlament FBiH, Adis Arapović, naveo je:


- Mirsad Hadžikadić je najbolji od nas. Hvala Jusufu jer je bedem. Hvala Senadu i ekipi iz NB što su dali sebe za tim. Hvala Nini i Đuri koji su fantastični ljudi. Ovo je bila bitka. Ali mi smo pobijedili.


Amer Huskanović, nosilac liste za Tuzlanski kanton je istakao:


- Otac sam četiri djevojčice. Želim da ostanu ovdje. Želim da stranke ne budu zavodi za zapošljavanje. Mirsad Hadžikadić je za mene inspiracija. Ja mu vjerujem da će donijeti boljitak i progres.


Selma Ćatibušić je istakla da je najmlađa vijećnica u Gradskom vijeću Grada Tuzle u historiji i da će praksu njenog kluba u GV, koji je najaktivniji, naši zastupnici nakon nedjelje nastaviti širom BiH. Kandidat za potpredsjednika RS-a, Jusuf Arifagić, kaže:


- Donio sam posao iz Norveške u svoj Kozarac. Zaposlio sam svoje sugrađane svih nacionalnosti. Zaposlio sam ljude, ja bih rekao. Nije se uradilo ništa na održivom povratku. Država nije zaštitila logoraše. To ćemo mijenjati.

 

koalicija-drzava-tuzla-izbori-2022-4


Specijalni gost skupa je bio glumac i umjetnik Josip Pejaković.


Mirsad Hadžikadić kandidat za člana Predsjedništva BiH je skup i kampanju zaključio riječima:


- Ovo je dugoročna borba. Naš put za budućnost. Mi smo probudili nadu da su promjene moguće. Država ne može da čeka. Mi ćemo uraditi svoj dio posla. Šta god bilo, mi moramo vjerovati da je naš put ispravan - saopćeno je iz Press službe Koalicije Država.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još