Izetbegović sa skupa u Kladnju

Ako ima išta dobro u tome što ponekad izgubimo, to je da se građani uvjere koliko ovi drugi ne znaju i koliko je SDA bolja!

Front28.09.22, 21:20h

Ako ima išta dobro u tome što ponekad izgubimo, to je da se građani uvjere koliko ovi drugi ne znaju i koliko je SDA bolja!
Pitajte svoje prijatelje, poznanike i rodbinu da li su zadovoljni onim što su radile vlade čiji dio nije bila SDA. Pitajte ih da li znaju koliko su i zbog čega zaduživani, ko i kako će vraćati taj dug i kako je utrošen njihov novac – kazao je Izetbegović

 

 

 

U Domu kulture u Kladnju održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović koji je pozvao sve prisutne da u periodu do Općih izbora ulože dodatni napor kako bi animirali građane da iskoriste svoje biračko pravo i podrže SDA.


- Ako ima išta dobro u tome što SDA ponekad izgubi izbore, to je činjenica da građani dobiju priliku da se uvjere koliko ovi drugi ne znaju i koliko je SDA bolja - kazao je Izetbegović, saopćila je SDA.


Istaknuo je Izetbegović da su građani Tuzlanskog kantona mogli uvidjeti razliku između vlade koju predvodi SDA i vlade koju predvode druge stranke, ali da isto poređenje mogu napraviti i ostali građani u onim sredinama u kojima SDA nije dio vlasti.


- Pitajte svoje prijatelje, poznanike i rodbinu da li su zadovoljni onim što su radile vlade čiji dio nije bila SDA. Pitajte ih da li znaju koliko su i zbog čega zaduživani, ko i kako će vraćati taj dug i kako je utrošen njihov novac – kazao je Izetbegović.


Naglasio je Izetbegović da je neophodno upozoriti građane na specijalni rat koji se vodi protiv države BiH, Bošnjaka i svih bosanskohercegovačkih patriota, te da će u budućnosti biti potrebno braniti sve ono što je odbranjeno i postignuto u najtežim vremenima.


- Upozorite ih da u ovakvom svijetu, u kojem ratovi postaju način ostvarivanja ciljeva, ne smijemo biti slabi jer slabost privlači nasilnike – poručio je Izetbegović.


Podsjetio je Izetbegović na rezultate rada Vlade FBiH u protekla dva mandata, koji se ogledaju u napretku ključnih ekonomskih parametara, ali i na ulogu SDA u odbijanju svih nasrtaja na državu BiH, njenu imovinu i nadležnosti.


- Sa sedam apelacija Ustavnom sudu BiH su nadležnosti države BiH i njena imovina spašeni, a autor svih sedam apelacija je Pravni tim SDA. Niko drugi – kazao je Izetbegović.SDA, dodao je, poštuje sve ono što čini BiH, od bosanskih kraljeva, osmanskog i austrougarskog naslijeđa, Titovih partizana i Alijinih zlatnih ljiljana, te džamije, crkve i sinagoge i sve ono što je identitet građana BiH. Tražite podršku za Stranku koja ima jasnu ideologiju, precizan program i viziju, neupitne reference i stručne, dokazane i sposobne kadrove koji su u stanju odgovoriti svakom zadatku – poručio je Izetbegović.

 

 

(FENA/ad)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još