BEĆIROVIĆ RAD PREDSJEDNIŠTVA VIDI DRUGAČIJE

Nije bh. država zbir tri etničke grupe... Bakir ne smije zaustaviti put BiH u NATO neodgovornim potezima!

Front28.09.22, 20:52h

Nije bh. država zbir tri etničke grupe... Bakir ne smije zaustaviti put BiH u NATO neodgovornim potezima!
Novo Predsjedništvo BiH ne smije biti mjesto stalnih i beskorisnih svađa već državni organ vlasti koji će imati pozitivnu i stabilizacijsku ulogu u državi Bosni i Hercegovini - kategorički poručuje Bećirović

 

 

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH, obratio se građanima Srebrenika na predizbornom skupu SDP-a BiH i poručio:

 


- Odluku o namjeri ulaska Bosne i Hercegovine u članstvo NATO-a donijeli su jednoglasno državni organi Bosne i Hercegovine. Nedopustivo je da Bakir Izetbegović ruši odluke državnih organa i blokira put zemlje u NATO. Mi smo država Bosna i Hercegovina, a ne zbir tri etničke grupe - ocijenio je Bećirović


- Novo Predsjedništvo BiH ne smije biti mjesto stalnih i beskorisnih svađa već državni organ vlasti koji će imati pozitivnu i stabilizacijsku ulogu u državi Bosni i Hercegovini. Odgovornim potezima može se vratiti povjerenje građana i investitora, kao i kroz jačanje potpuno zapostavljenog segmenta ekonomske diplomatije, gdje će se slati najbolji kadrovi a ne stranački poslušnici - poručio je dr. Denis Bećirović.

 

sdp-izbori-2022-srebrenik


Dalje je naglasio:


- Režimske stranke moraju shvatiti da politika nije samo dizanje tenzija i podgrijavanje straha. Svi nivoi vlasti u državi Bosni i Hercegovini moraju brinuti o najosjetljivijim kategorijama stanovništva. Društvene kategorije koje su danas marginalizirane i obespravljene na različite načine moraju biti dio naših promišljanja i odluka. Bosna i Hercegovina pripada svim njenim ljudima i ta ideja je jedina perspektiva naše budućnosti. Imamo sjajne, obrazovane i vrijedne žene u Bosni i Hercegovini, koje uprkos – a ne zahvaljujući društvenim prilikama, uspijevaju.


- Roboti ne mogu zamijeniti mlade ljude. Raditi s mladima i za mlade je naše opredjeljenje. Naša budućnost svakodnevno odlazi da bude budućnost drugih, stabilnijih i perspektivnijih zemalja. Zbog toga ih ne smijemo osuđivati – naprotiv, trebamo saslušati i vidjeti mlade ljude sa svim njihovim kapacitetima inovativnosti i kreativnosti. Veliki teret je danas i na mladim ljudima. Kao univerzitetski profesor, ja to razumijem. Znam šta mlade generacije misle o politici i političarima. Znam da im je dosta svega, ali ih pozivam da razmisle o drugačijoj budućnosti i da vjeruju da je moguća. Ja znam da jeste – ali samo s njima - zaključio je kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 101

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još