FOTO/ PODSJEĆANJA IZ ARHIVA

Povratak u prošlost: Kako su predizborne kampanje izgledale nekad, kada su plakati i skupovi bili jedino sredstvo borbe...

Nedjeljni magazin26.09.22, 13:37h

Povratak u prošlost: Kako su predizborne kampanje izgledale nekad, kada su plakati i skupovi bili jedino sredstvo borbe...
Na Facebook stranici Historijskog arhiva objavljeni su plakati starih predizbornih kampanja, koje su se na ovim prostorima i prostorima regiona odvijale između Prvog i Drugog svjetskog rata

 

 

 


Dok predizborna kampanja za opće izbore 2022. godine i Bosni i Hercegovini ulazi u svoju završnu fazu, a borba između stranaka postaje sve žustrija, pri čemu se koristre sva raspoloživa sredstva komunikacije sa biračkim tijelom, Historijski arhiv Sarajevo vraća nas u (daleku ) prošlost.


Na Facebook stranici Historijskog arhiva objavljeni su plakati starih predizbornih kampanja, koje su se na ovim prostorima i prostorima regiona odvijale između Prvog i Drugog svjetskog rata.


"Povratak u prošlost - Kako su izgledale predizborne kampanje u vrijeme kada su plakati, uz predizborne skupove, bili glavno sredstvo komunikacije političkih stranaka sa biračima.
U prilogu, izbor iz plakata iz naše zbirke, korištenih na arhivskoj izložbi originalno nastaloj 2018. godine: "Predizborni plakati između dva Svjetska rata (1918-1941)“.
U pitanju su predizborni plakati za parlamentarne izbore u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevini Jugoslaviji 1923., 1931., 1935. i 1938. godine" - navodi se u pojašnjenju Historijskog muzeja Sarajevo.


Pogledajte!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!