Svjetsko prvenstvo u Sidneyu

Još jedan težak poraz košarkašica BiH, izgubile od Belgije

Sport26.09.22, 07:58h

Još jedan težak poraz košarkašica BiH, izgubile od Belgije
Ostaće sam plasman na Mundobasket najveći uspjeh u historiji naše selekcije, a u posljednjem kolu grupne faze tim Gorana Loja odmjeriće snage sa Amerikom

 

 

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je i četvrti poraz na Svjetskom prvenstvu u Sidneyu, pošto je u četvrtom kolu grupne faze takmičenja poražena od selekcije Belgije rezultatom 85:55. Na taj način Belgijanke su upisale treći trijumf i plasirale se u četvrtfinale.

 

Jedini poraz do sada Belgija je doživjela od aktuelnih svjetskih šampionki selekcije Sjedinjenih Američkih Država, a ovim neuspjehom ekipa Bosne i Hercegovine nije uspela da napravi još jedan historijski iskorak i upiše prvi trijumf na turniru.

 

Ostaće sam plasman na Mundobasket najveći uspjeh u historiji naše selekcije, a u posljednjem kolu grupne faze tim Gorana Loja odmjeriće snage sa Amerikom.

 

Držala se BiH u prvoj četvrtini rezultatski, tjerala protivnice na greške, ali nije to uspijevala da naplati na drugoj strani i pretvori u poene. Kaznile su to Belgijanke, koje očigledno dobro zapamtile dva poraza od bosanskohercegovačkog tima – na Eurobasketu, a zatim i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i silno željele da se osvete ekipi selektora Loje.

 

U nastavku Belgijanke nastavile tamo gdje su stale. Odličnu rolu imala je i Julie Allemand, kao i Massey i Mbaka, a poenterskim učinkom krajem treće četvrtine priključile su se i sjajna Kyara Linskens, kao i Ben Abdelkader.

 

Nije mogla Bosna i Hercegovina da pronađe rješenje za razigranu Belgiju, a na prepoznatljivom nivou nije bila ni najbolja igračica tima Jonquel Jones.

 

Najzaslužnija za pobjedu Belgijanki bila je Ben Abdelkader sa 18 poena, dok su po 13 dodale Linskens i Vanloo.

 

Kod Bosne i Hercegovine istakle su se Nikolina Elez i Jovana Marković sa po 13 poena, dok je 12 dodala Nikolina Knežević.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još