Bećirović u Travniku

Nikada kao član Predsjedništva BiH neću povući nijedan potez koji će umanjiti vjerska prava i slobode!

Front25.09.22, 20:07h

Nikada kao član Predsjedništva BiH neću povući nijedan potez koji će umanjiti vjerska prava i slobode!
Neprihvatljivo da država Bosna i Hercegovina nije potpisala sporazum sa Islamskom zajednicom u BiH, jedinom vjerskom zajednicom sa kojom nije potpisan sporazum. Bez jednakosti nema sreće u Bosni i Hercegovini - smatra Bećirović

 

 

 

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je prisustvovao skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Travniku. Na skupu je dr. Bećirović izjavio:


- Travnik, vjekovni bosanskohercegovački grad bogate tradicije, svjedok je da je Bosna i Hercegovina domovina svih njenih ljudi. Ovdje, u Travniku, ta istina je najočitija. U ovoj zemlji ima mjesta za život i suživot svih njenih ljudi, kao što je bilo vijekovima - izjavio je Bećirović i dodao:


- U ovoj zemlji se moramo poštivati i uvažavati i svi moramo imati jednak odnos institucija države prema vjerskim zajednicama. Zato je neprihvatljivo da država Bosna i Hercegovina nije potpisala sporazum sa Islamskom zajednicom u BiH, jedinom vjerskom zajednicom sa kojom nije potpisan sporazum. Bez jednakosti nema sreće u Bosni i Hercegovini.

 

denis-becirovic-sdp-izbori-2022-travnik


- Nikada kao član Predsjedništva BiH neću povući nijedan potez koji će umanjiti vjerska prava i slobode! Vjerujem da istinski vjernici i duhovnici ne mogu i ne smiju biti nosioci mržnje i uzroci ljudskih tragedija. Velike religijske objave upućuju na samilost, merhamet, na mir i toleranciju. Ljudi u našoj zemlji moraju uživati sva ljudska prava koja im pripadaju po najvišim evropskim i svjetskim standardima. To znači poštivanje ljudskih prava i sloboda, u skladu s Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima UN-a i Evropske konvencije o ljudskim pravima, bez diskriminacije na osnovi etničke pripadnosti, jezika, vjere, spola, rase, političkog ili drugog mišljenja, socijalnog porijekla, imovine, mjesta rođenja ili nekog drugog statusa - zaključio je Bećirović.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 63

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još