ŽIVOT IZGUBILA DUGOGODIŠNJA ČLANICA HDZ-A BIH

Bolne poruke nakon tragedije: Kod Mostara poginuli supružnici Krstić i njihov sin, djevojčica se bori za život

Hronika25.09.22, 14:54h

Bolne poruke nakon tragedije: Kod Mostara poginuli supružnici Krstić i njihov sin, djevojčica se bori za život
Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je, kako prenose mediji, vozač BMW-a Mate Primorac, inače hercegovački biznismen

 

 


Supružnici Krstić iz Mostara i njihov devetogodišnji sin poginuli su teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć kod Mostara, a trogodišnjoj kćerki koja je bila s njima u automobilu ljekari se bore za život. Informacija o pogibiji tri člana porodice Krstić, odnosno njihove članice Marijane Krstić objavljena je na Facebook stranicima HDZ-a BiH.


"S neizmjernom tugom i boli javljamo da je tragično preminula naša članica Marijana Krstić zajedno sa svojim suprugom i sinom. Marijana je bila dugogodišnja istaknuta članica HDZ-a BiH TO Ortiješ i ostavila neizbrisiv trag u svome radu i djelovanju. Obitelji izražavamo iskrenu sućut. Počivali u miru Božjem!", stoji u objavi HDZ-a na Facebooku.  

 


I Osnovna škola "Marina Držića" u naselju Buna koju je pohađao devetogodišnjak oprostila se potresnim riječima od svog učenika.


"Poštovani učenici, roditelji i prijatelji,

S tugom i boli vam javljamo da je prestalo kucati jedno maleno srce. Naš učenik i prijatelj, Roberto Krstić nas je prerano napustio.
Počivao u miru Božjem!", stoji u objavi.


Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je, kako prenose mediji, vozač BMW-a Mate Primorac, inače hercegovački biznismen.


Tijela stradalih su prevezena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, te će se po nalogu tužilaštva obaviti obdukcija, dok su sva vozila prevezena u krug MUP-a HNK u Mostaru radi vještačenja u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se dogodila ova stravična nesreća.


Četiri osobe, koje su teško povrijeđene sinoć kod Mostara u istoj nesreći u kojoj su izgubljena četiri života hospitalizirane su u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar i Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić".


U SKB Mostar su 35-godišnji L. M. i trogodišnja djevojčica čiji su roditelji, supružnici Krstić, i brat poginuli u nesreći.


Djevojčica je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje zbog teških povreda koje su, prema izjavama ljekara, u ovom trenutku opasne po život.


- L. M. (35) je na Klinici za neurohirurgiju i kod njega su u pitanju teške povrede, ali on trenutno nije životno ugrožen, kazali su iz bolnice.


R. V. (45) te K. J. (24) su smještene na Odjelu hirurgije Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" i nisu životno ugrožene.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook