Osumnjičeni Admir Arnautović Šmrk i Adnan Maglić

Skupocjeni vozni park koji su zaplijenili pripadnici MUP-a KS vrijedi preko milion KM

Hronika24.09.22, 18:42h

Skupocjeni vozni park koji su zaplijenili pripadnici MUP-a KS vrijedi preko milion KM
Podsjećmo, policija je prije četiri dana uhapsila Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda

 

 

Tokom današnjeg pretresa na više lokacija u Kantonu Sarajevo pripadnici MUP-a pronašli su i privremeno oduzeli, između ostalog, pet skupocjenih motornih vozila (Mercedes G klasa, Audi A6, Range Rover, BMW, Nissan Qashqai), četiri motocikla i veće količine novca.

 

Tokom pretresa koji su izvršeni na više lokacija u Kantonu Sarajevo po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, u cilju dokumentovanja krivičnih djela “Organizovani kriminal” u vezi sa “Neovlaštenim prometom opojnih droga”, zatim “Neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme” i “Pranjem novca”, propisanim Krivičnim zakonom BIH, za koja su osumnjičeni A. A. i A. M. iz Sarajeva, proveli akciju “Bumerang” kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli:


pet skupocjenih motornih vozila (Mercedes G klasa, Audi A6, Range Rover, BMW, Nissan Qashqai), zatim četiri motocikla, veću količinu novca, mobilnih telefona, laptopa, prenosnih uređaja, kao i dokumentacije o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih osoba, naveli su iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

 

Dodano je kako sarajevska policija pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine nastavljaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

 

Ovim povodom oglasili su se i iz Tužilaštva BiH.

 

- Istražne aktivnosti koje koordinira tužiteljica iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, usmjerene su na identificiranje imovine za koju postoji sumnja da potiče od nezakonito stečene imovinske koristi, osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, korupciju, neovlašten promet velikih količina opojnih droga i druga teška krivična djela. 

 

Pronađeno je i identificirano 5 skupocjenih motornih vozila, 4 motocikla, odrđeni iznosi novca, kao i drugi predmeti i dokumentacija, u vlasništvu  osumnjičenika ili sa njima povezanih osoba, a tokom postupka bit će izuzeta i deponovana do okončanja postupka.​

 

Uporedo sa krivičnom istragom, provest će se i detaljna finansijska istraga, kojom će se istraživati stečena imovina osumnjičenih osoba - navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

 

Podsjećmo, policija je prije četiri dana uhapsila Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Za Adnanom Maglićem, rođenim 1985. godine, raspisana je potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još