stručnjaci otkrili

Fokusirajte se na uvertiru: Koliko bi predigra idealno trebala trajati za oba spola

DEPO PLUS23.09.22, 11:46h

Fokusirajte se na uvertiru: Koliko bi predigra idealno trebala trajati za oba spola
Nije tajna da je predigra itekako važan korak u bilo kojoj zabavi, posebno za žene koje se oslanjaju na dodatnu stimulaciju koja im pomaže dostići orgazam

 

 

 


Svi znamo koliko je predigra važna za povećanje uzbuđenja i zadovoljstva. A sada je istraživanje konačno otkrilo koliko ona zaista treba trajati između plahti.

 

Nije tajna da je predigra itekako važan korak u bilo kojoj zabavi, posebno za žene koje se oslanjaju na dodatnu stimulaciju koja im pomaže dostići orgazam.

 

Fokusiranje na uvertiru pojačaće uzbuđenje i poboljšati seksualni život. Stručnjaci za seks otkrili su koliko vremena predigra treba trajati kao i koliko ona obično traje.

 

"Za muškarce i žene, bilo koja vrsta predigre koja uključuje dodirivanje i pokazivanje zajedničke brižne intimnosti pomaže u oslobađanju oksitocina i drugih 'ljubavnih' hormona", objašnjava američki doktor Steve McGough, vanredni profesor kliničke seksologije i direktor istraživanja i razvoja u Women and Couples Wellnessu.

 

Ti hormoni poboljšavaju seksualno iskustvo, povećavaju intimnost i pomažu u smanjenju učinaka kortizola i drugih hormona stresa. Studija koja je proučavala vrijeme predigre između heteroseksualnih parova tvrdi da i muškarci i žene žele da predigra traje 18 minuta.

 

Međutim, istraživanje je pokazalo da ona u prosjeku traje samo oko 11 minuta za žene i 13 minuta za muškarce.

 

Stručnjaci su otkrili načine na koji možete lako začiniti predigru - i lubrikant je na vrhu popisa. Podmazivanje je važno za klizanje ruku po tijelu. Bez toga, zadovoljavanje može biti neugodno, a za neke čak i bolno.

 

Takođe su se osvrnuli i na "nerazmjer u orgazmu". Fenomen poznat kao "nerazmjer u zadovoljstvu" odnosi se na razliku između toga koliko često muškarci i žene uživaju u seksu. Najrjeđe orgazam dožive hetero žene, samo 39%, dok heteroseksualni muškarci dožive orgazam 91%, prenosi Daily Star.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još