optimistično pred sutrašnju utakmicu

Džeko: Spremni smo. Osjeća se pozitivna atmosfera, znamo šta nam znači pobjeda protiv Crne Gore

Sport22.09.22, 19:13h

Džeko: Spremni smo. Osjeća se pozitivna atmosfera, znamo šta nam znači pobjeda protiv Crne Gore
Moramo biti hladne glave da odigramo svih 90 minuta - podvukao je Petev

 

 

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na zeničkom Stadionu “Bilino polje” protiv selekcije Crne Gore (20.45 sati) igrati vjerovatno i odlučujući duel za prvo mjesto u grupi 3 UEFA Lige nacija B.

 

“Zmajevima” je, naime, potrebna pobjeda protiv Crne Gore ili četiri boda iz preostala dva meča ovih kvalifikacija, u kojima im 26. septembra u Bukureštu predstoji duel protiv Rumunije.

 

Selektor Ivaylo Petev imao je problema s povredama igrača pa u Zenicu na pripreme, koje su počele u ponedjeljak, nisu ni došli Luka Menala, Rade Krunić, Anel Ahmedhodžić i Jusuf Gazibegović.

 

Nakonadno su zato pozive dobili debitant, veznjak Palerma Dario Šarić, zatim povratnik napadač Kenan Kodro te, kao posljednji, stoper Besim Šerbečić. Prvi susret protiv Crne Gore okončan je remijem 1:1 u Podgorici. Petev je na večerašnjoj pres-konferenciji pred posljednji trening, koji će njegovi puleni odraditi u Trening centru NSBiH u Zenici, odgovorio na pitanje o izostanku Krunića, koji punim intenzitetom trenira sa ekipom Milana.

 

- Nemam više od toga kazati što sam izjavio prošli put. Njemu se obnovila neka stara povreda, dobio je injekciju u ponedjeljak i tu završavam sve - kazao je Petev.

 

Dodao je kako je siguran da su svi igrači spremni te da je od ponedjeljka do sada bilo sve pod kontrolom.

 

- Najbitnije je kako ćemo mi sutra izgledati…Ja sam siguran da su momci željni igrati, da će se zalagati, jer za nas je jako bitno da sutra pobijedimo. Svi znate šta nam znače sutrašnja tri boda… U današnje je vrijeme psihološka priprema najbitnija, jer nemamo puno vremena za fizičku pripremu. Moramo biti hladne glave da odigramo svih 90 minuta - podvukao je Petev.

 

Krunić i Ahmedhodžić, istakao je, sigurno će nedostajati, ali će njihov izostanak biti prilika za neke druge igrače. Protivnika cijene i poštuju, dodao je, ali je siguran da njegov tim neće izgubiti.

 

Kapiten Edin Džeko potvrdio je da su svi spremni, odnosno da su dobro radili i trenirali proteklih dana.

 

- Ne bi valjalo da nisu spremni! Mislim da su momci spremni, dobro se radilo, dobro se treniralo. Sigurno da nam je, prije svega, drago da se nalazimo u ovakvoj situaciji, s obzirom da ovisimo sami od sebe - na svom stadionu, pred svojim navijačima…Tako da ekipa zna šta nas očekuje sutra, odnosno zna šta nam ova eventualna pobjeda sutra može donijeti. Sigurno da smo spremni - kazao je Džeko.

 

U odgovoru na novinarsku konstataciju da je zenički stadion rasprodan, istakao je kako je u proteklom periodu bilo dosta negativne energije oko reprezentacija, ali da pred ovu utakmicu osjeti da je atmosfera potpuno drugačija.

 

- Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje, od ovih zadnjih, da se malo osjeća pozitivna energija. Mislim da u zadnje vrijeme situacija nije bila takva. Mislim da se dosta negativne energije stvorilo oko ove reprezentacije - da li zbog selektora; da li zbog predsjednika; da li zbog Saveza, da li zbog Džeke; da li zbog Miralema Pjanića

 

Uz sve to, mislim da je ekipa napravila dobre rezultate i sutrašnji rasprodan stadion, a nekako i vas vidim mnogo pozitivnije i sretnije, sigurno to i dokazuje. Mislim i kada je teško i kada ide teško, da ova ekipa, pogotovo što ima dosta mladih igrača, da se ta pozitivna energija osjeti i pomaže. Isto tako što će sutrašnji stadion, koji će biti rasprodat, dosta pomoći. Sada, nije to ono što može donijeti 100 posto pobjedu, ali mi ćemo dati sve od sebe na terenu, a vjerujem da će i navijači na tribinama - smatra Džeko.

 

Dodao je kako izuzetno respektira gostujući tim te prijateljske odnose između igrača i dviju država, ali da će sutra svako gledati samo sebe.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!