FOTO/ PRETRESI I DALJE TRAJU

Objavljena prva imena uhapšenih u velikoj policijskoj akciji u Hercegovini, za tri osobe se još traga

Hronika22.09.22, 14:27h

Objavljena prva imena uhapšenih u velikoj policijskoj akciji u Hercegovini, za tri osobe se još traga
Osumnjičeni se terete za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa iznudom, izazivanjem opće opasnosti te neovlašten promet oružjem

 

 

 

14:45 - Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Županijskoga tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, u akciji kodnog naziva "Hum" na području Mostara i Tomislavgrada, priveli dvije osobe.

 

Akcija je vezana za dokumentiranje kaznenog djela organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom ubojstva u pokušaju, te kaznenim djelima izazivanja opće opasnosti, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštenog nabavljanja, te držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje, KZ FBiH.

 

Ovom istragom zadokumentirana je organizirana kriminalna grupa na čelu s osobama inicijala S.Đ. koja se dovodi u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela, na način da je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom razdoblju izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari, kao i izazivanje opće opasnosti, koristeći improvizirane eksplozivne naprave.


Vezano za navedeno, u sklopu današnje operativne akcije policijski službenici Federalne uprave policije su postupajući po naredbi Županijskoga suda u Mostaru, obavili više pretresa na području Mostara i Tomislavgrada, te su tom prilikom slobode lišene osobe inicijala S. Đ. (1978.) iz Tomislavgrada i I. V. (1960.) iz Mostara, dok su osobe A. F. (1991.) i A. Š. (1987.) iz Mostara ispitane, a koje se nalaze na izdržavanju kazne po drugom osnovu.


Prilikom pretresa pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičene osobe pronađeno je oružje, praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem spomenutih kaznenih djela.


Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz FUP-a.

 

14:20 - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su priveli Sadu Đuguma u prostorije FUP-a u Mostaru.
 

Đugum je uhapšen u velikoj akciji koju od jutros provode pripadnici FUP-a, a pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

 

hapsenja-u-hercegovini-09-2022-2


U akciji je uhapšen i Ismet Vrce zvani Hipa iz naselja Prigrađani kod Mostara.


U toku su pretresi više objekata na području Hercegovine.

 

hapsenja-u-hercegovini-09-2022-3


Kako prenose mediji, policija traga za još tri osobe na području HNŽ-a.


Osumnjičeni se terete za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa iznudom, izazivanjem opće opasnosti te neovlašten promet oružjem.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!