Povreda radne obaveze ili politički obračun?

Doktorica KCUS-a dobila disciplinsku prijavu: Tokom radnog vremena bila na frizuri?

Hronika22.09.22, 13:43h

Doktorica KCUS-a dobila disciplinsku prijavu: Tokom radnog vremena bila na frizuri?
Važno je istaći i to da je ovaj slučaj moguće posmatrati i iz jednog drugog ugla. Naime, u jeku je predizborna kampanja, a direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović se ispred stranke SDA kandidovala za Skupštnu Kantona Sarajevo kao i doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović.

 

 

 

Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, doktorica na Odjelu ginekologije i akušerstva na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), dobila je disciplinsku prijavu prije nekoliko dana zbog povrede radne obaveze. Za N1 je poručila da je ta prijava neosnovana i bez ikakvih dokaza.

 

Naime, doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović prijavljena je da je 14. septembra za vrijeme radnog vremena na KCUS-u, u 14:25 sati viđena u frizerskom salonu, a da pretpostavljenog nije obavijestila o izlasku s posla.

 

Dalje je u prijavi navedeno da je sekretar Odjela za ginekologiju i akušerstvo doktoricu oko 15:00 sati pozvao na mobitel te da mu je ona rekla da nije na poslu, a istaknuto je i to da je njeno radno vrijeme do 16:00 sati.

 

U prijavi se dalje ističe da se doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović lažno upisala u evidenciju dolazaka i odlazaka ljekara, navodeći da je došla u 7:00, a izašla u 16:00 sati, te tvrde da to nije tačno.

 

Povodom ovoga smo kontaktirali doktoricu Gavrankapetanović-Smailbegović koja je rekla da ta prijava nije utemeljena.

 

“Ona se temelji se staljinističkom režimu slikanja i prijavljivanja u moje slobodno vrijeme. Kontinuirani mobing koji se vrši nadamnom na KCUS-u se samo nastavlja sa ovom prijavom. To su sve pokušaji da me otjeraju i sa Kliničkog centra i Medicinskog fakulteta. Na oba ta posla sam došla svojim mukotrpnim, poštenim i dugogodišnjim radom. To će potvrditi moje mnogobrojne pacijentice i moji studenti”, navela je doktorica.

 

Dalje je istakla da je u frizerskom salonu fotografisala kolegica i da je time počinila krivično djelo. Dodala je Gavrankapetanović-Smailbegović da će protiv nje poduzeti određene korake, a zatim se ponovo osvrnula na ovaj cjelokupan slučaj.

 

“Pozadina svega je i moj politički angažman u Stranci za Bosnu i Hercegovinu, jer je općepoznata činjenica da ću se maksimalno potruditi da ispravim nepravdu i greške zdravstvenig sistema koje trenutno vladaju. Za sve ovo sto rade mogu samo reci da je sramno. Meni je ovo samo razlog više da se uključim u borbu za bolje i pravednije društvo. Društvo bez diskriminacije, mobinga, slikanja, prijavljivanja ljudi u njihovo slobodno vrijeme. Borit ću se za društvo znanja, čestitosti, urednog školovanja, urednih diploma kao primjer budućim generacijama. Društvo bez mržnje, zlobe i straha”, poručila je Gavrankapetanović-Smailbegović.

 

Važno je istaći i to da je ovaj slučaj moguće posmatrati i iz jednog drugog ugla. Naime, u jeku je predizborna kampanja, a direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović se ispred stranke SDA kandidovala za Skupštnu Kantona Sarajevo kao i doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović.

 

Zanimljivo je da se obje nalaze na drugom mjestu na listama stranaka koje su ih kandidovale.

 

N1 je poslao upit i KCUS-u u vezi s ovom temom, međutim, odgovor do objave ovog teksta nisu dobili.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 102

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još