Na potezu Sud BiH

Predložen pritvor za osumnjičenog Admira Arnautovića Šmrka

Hronika22.09.22, 12:42h

Predložen pritvor za osumnjičenog Admira Arnautovića Šmrka
Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca te nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda

 

 

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, u zakonskom roku uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog lišenog slobode u akciji MUP-a KS, po nalogu Tužilaštva BiH.

 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičenog Admira Arnautovića, zvanog Šmrk,  rođenog 1980. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

 

Mjera pritvora predložena zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

 

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca te nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

 

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjiči, djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga “kokain”, “spid” i “marihuana” sa područja zemlja EU, zapadnog Balkana, kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima.

 

U Sudu BiH održano je ročište na osnovu prijedloga na kojem je tužilac prezentovao pritvorske razloge u ovom predmetu; saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!