Bećirović pojasnio zašto je napustio emisiju 'Pressing'

Poštujem gospodina Hadžikadića, ali čekam Izetbegovića... Gdje god hoće, kad god hoće, ja sam spreman da se suočimo!

Front21.09.22, 22:39h

Poštujem gospodina Hadžikadića, ali čekam Izetbegovića... Gdje god hoće, kad god hoće, ja sam spreman da se suočimo!
Večeras sam došao na sučeljavanje sa protukandidatom Bakirom Izetbegovićem. To sam obećao još u junu uvaženom novinaru Amiru Zukiću i održao sam riječ. Nažalost, Bakir je odbio sučeljavanje kao što je to činio i u prethodnim kampanjama. Naime, 2014. Bakir je pobijedio a da nije učestvovao u televizijskim debatama - napisao je Bećirović

 

 

Nakon incidentne situacije koja se večeras dogodila na početku emisije "Pressing", u kojoj su trebali da suoče svoje stavove tri bošnjačka kandidata za člana Predsjedništva BiH - Bakir Izetbegović, Denis Bećirović i Mirsad Hadžikadić, a u kojoj se nije pojavio Izetbegović, kandidat ujedinjene opozicije Denis Bećirović pojasnio je zašto je napustio studio N1 i odbio učešće u sučeljavanju bez kandidata SDA.

   

- Večeras sam došao na sučeljavanje sa protukandidatom Bakirom Izetbegovićem. To sam obećao još u junu uvaženom novinaru Amiru Zukiću i održao sam riječ. Nažalost, Bakir je odbio sučeljavanje kao što je to činio i u prethodnim kampanjama. Naime, 2014. Bakir je pobijedio a da nije učestvovao u televizijskim debatama.


Ne želim ponavljati grešku opozicionih kandidata iz prethodnih kampanja i igrati na pomoćnom terenu. Zbog nedolaska Bakira napustio sam studio N1 televizije. Zna se da sve ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem i gospodina Hadžikadića. Bakir je opet procijenio da ne treba doći. Čekamo Bakira Izetbegovića! Podsjećam, Džaferović je dobio izbore 2018. godine sa razlikom od tri procenta. Hadžikadić je 2018. dobio deset procenata. Ja se sada nadam da pet ili šest procenata Hadžikadića neće odlučiti izbore 2022. godine.


Nepojavljivanje Bakira Izetbegovića na N1 televiziji - mediju koji je prepoznat kao nepristrasan i neutralan, a koji zbog toga trpi strašne posljedice zbog odluka kadrova SDA - dovoljno govori o hrabrosti kandidata SDA za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Za razliku od njega, ja se ne libim pojaviti, sjesti za stol i zauzeti jasan stav o pitanjima koja se tiču interesa naše zemlje - napisao je Bećirović.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 145

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još