Potresna ispovijest

Novinarka na mjestu masovne grobnice: 'Gore je od ičega što možete zamisliti'

Hronika18.09.22, 11:03h

Novinarka na mjestu masovne grobnice: 'Gore je od ičega što možete zamisliti'
Mogu potvrditi da je barem dio nedavno pokopanih tamo i mučen i da su umrli nasilnom smrću, navela je ona

 


Emmanuelle Chaze, novinarka koja radi za "France24" i "Deutsche Welle" posjetila je Izjum, grad koji su Ukrajinci oslobodili i u kojem je pronađena masovna grobnica s oko 400 tijela. 

 

Novinarka je objavila potresno svjedočenje s mjesta koje je zgrozilo svijet.

 

- Upravo sam se vratila s područja na kojem je pronađena masovna grobnica u Izjumu. Gore je od ičega što možete zamisliti. Mogu potvrditi da je barem dio nedavno pokopanih tamo i mučen i da su umrli nasilnom smrću. Miris ljudskih ostataka koji se raspadaju je ostao - napisala je ona.

 

Objavila je i zamagljenu fotografiju jednog od preminulih.

 

- Ovi ostaci pripadaju 18-godišnjaku. Ruke su mu bile vezane iza leđa. Dobio je nasilan udarac u glavu oštrim predmetom. Mošnje su mu bile zgnječene, a unutrašnjost njegovih bedara također ima znakove mučenja - navela je ona.

 

U nizu njenih objava stoji i fotografija vatrogasaca koji su bili zaduženi za ekshumaciju tijela.

 

- Jedan mi je rekao da će cijela njegova jedinica nakon ovog trebati psihološku pomoć. Kad sam htjela razgovarati s uposlenikom ureda tužitelja, oboje smo imali oči natečene od plakanja. Gledali smo jedno u drugo u tišini, potpuno šokirani - ispričala je novinarka.

 

(DEPO PORTAL)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!